|

Gül, AKMP'ye hitap eden ilk Türk Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Gül'ün AKPM'de bir konuşma yapacağı belirtilerek Gül'ün AKPM'ye hitap eden ilk Türk cumhurbaşkanı olacağı açıklandı

Anka
00:00 - 1/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 11:37 - 1/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Gül, AKMP'ye hitap eden ilk Türk Cumhurbaşkanı
Gül, AKMP'ye hitap eden ilk Türk Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne (AKPM) hitap eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olacağı bildirildi.



Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada Abdullah Gül'ün AKPM Başkanı Rene van der Linden'in konuğu olarak 3 Ekim'de AKPM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapacağı ve yarından başlayarak Strasburg'a üç günlük bir ziyarette bulunacağı belirtildi.




Avrupa Konseyi'nin kurucu üyelerinden Türkiye'nin AK ile ilişkilerine ve Konseyi'nin Avrupa mimarisinde gereken yeri almasına önem verdiği belirtilen açıklamada Avrupa Konseyi'nin geniş bir demokrasi formunu oluşturduğuna işaret edildi.

“Türkiye, Avrupa Konseyi'ni bu geniş yelpaze içindeki insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında önemli bir diyalog ve işbirliği platformu olarak görmektedir” denilen açıklamada AKPM ile ilgili ayrıntılı bilgiye de yer verildi.

Açıklamada 12 asil, 12 yedek üyeden oluşan Türkiye'nin AKPM heyetinin oturum ve komisyonlara aktif olarak katıldığı belirtildikten sonra Abdullah Gül'ün 1992 yılında AKPM üyesi olduğu ve dokuz yıla yakın bir süre AKPM çalışmalarına etkin katkıda bulunduğu kaydedildi.


“GÜL AKPM ONURSAL ÜYESİDİR”

Abdullah Gül'e başarılı çalışmalarından dolayı 2002 yılında “Pro merito” madalyasının ve AKPM sürekli “Onursal Üyesi” ünvanının verildiğine dikkat çekilen açıklamada Gül'ün Başbakanlığı sırasında da 2003'de AKPM Genel Kurulu'nu hitap ettiği de anımsatıldı.

Bu arada, Abdullah Gül'ün AKPM'de konuşacak ilk Türk cumhurbaşkanı olduğuna da işaret edilen açıklamada, Gül'ün ziyareti çerçevesinde Avrupa Konseyince bir “ilk gün zarfı” çıkarılacağına da dikkat çekildi.




17 yıl önce