|

Gül, Anıtkabir' defterine ne yazdı?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anıtkabir'i ziyaret etti. Gül, Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı. Gül, deftere şunları yazdı:

Aa
00:00 - 28/08/2007 Tuesday
Güncelleme: 19:35 - 28/08/2007 Tuesday
Yeni Şafak
Gül, Anıtkabir' defterine ne yazdı?
Gül, Anıtkabir' defterine ne yazdı?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Ankara Valisi Kemal Önal, Garnizon Komutanı Korgeneral Aslan Güner, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Oya Tuzcuoğlu ile birlikte Aslanlı Yol'un başından yürüyerek Anıtkabir'e geldi.

Atatürk'ün kabrine, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan, üzerinde “Cumhurbaşkanı” yazılı çelenk bırakan Gül, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İstiklal Marşı okundu. Anıtkabir bahçesindeki bando da İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı. Gül, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk,

Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak yüce makamınızda nöbeti devralıyorum.

Büyük zorlukların üstesinden gelerek kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yüceltmek, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek, milli birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmek, Cumhuriyetin, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti niteliklerini pekiştirmek kararlılığıyla yola çıkmış bulunuyorum.

Ülkemizi gösterdiğiniz hedeflere ulaştırmak ve bize bıraktığınız emaneti daima yükseklere taşımak için bütün gücümle çalışacağım. Manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Ruhunuz şad olsun.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, metni yazdıktan sonra sesli olarak okudu.

17 years ago