|

Gül: Kurumlar suçlanırken dikkatli olunmalı

Cihan
00:00 - 10/02/2012 Cuma
Güncelleme: 15:55 - 10/02/2012 Cuma
Yeni Şafak
Gül: Kurumlar suçlanırken dikkatli olunmalı
Gül: Kurumlar suçlanırken dikkatli olunmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı eski yöneticilerin terör örgütü KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasıyla ilgili olarak konuştu.

Kurumların, kanunlarla verilen görevlerini yerine getirmelerinden dolayı suçlanırken, çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Gül, “Bu konu ve bütün bunların yaşanması Türkiye için gerçekten talihsizliktir ve üzücüdür. Ümit ederim, herkes soğukkanlılığını korur ve her şey yerli yerine oturur.' dedi.

Kanada Büyükelçisi John Holmes'in, güven mektubunu sunmak üzere kabulünden önce Köşk'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgenin olağanüstü bir dönemden geçtiğine dikkat çekti. Bölgenin, hiçbir zaman bu kadar sıcak bir ortam içerisinde olmadığını söyleyen Gül, şunları söyledi:

'Lehte ve aleyhte olağanüstü değişiklikler oluyor. Bütün bunlar Türkiye'nin geleceğini, milli güvenliği, milli çıkarları yakından ilgilendirmekte. Böyle bir ortamda kanunlarla verilen yetkiler var. Kurumlar, kanunlarla verilen görevlerini yerine getirmelerinden dolayı suçlanırken, çok dikkatli olunması gerekir. Bu konu ve bütün bunların yaşanması Türkiye için gerçekten talihsizliktir ve üzücüdür. Ümit ederim, herkes soğukkanlılığını korur ve her şey yerli yerine oturur.'

12 yıl önce