|

Gül onur duyar ve destek verir

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Biz inanıyor ve biliyoruz ki; Sayın Başbakanımız istişarelerinin sonucunda, cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse Sayın Cumhurbaşkanımız da bundan büyük bir onur duyacak ve onun adaylığını destekleyecektir'' dedi

BURSA - AA
00:00 - 20/04/2014 Pazar
Güncelleme: 19:59 - 19/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gül onur duyar ve destek verir
Gül onur duyar ve destek verir

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe''ye yeniden seçildiği için tebrik ziyaretinde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin istişarelerin sürdüğünü söyledi.

Arınç, Başbakan Erdoğan''ın, mayıs ayı ortalarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından kararını açıklayacağını ümit ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül''ün ''siyaset planım yok'' sözlerini de değerlendiren Arınç, ''Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Başbakanımız da bu konuyu görüşeceklerini ve en olumlu şekilde sonuçlandıracaklarını ifade ediyorlar. Bu konuşmanın, üç gün evvel yaptıkları konuşmadan çok farklı bir yönü yok. Bunu farklı yorumlamaya da gerek yok. Biz inanıyor ve biliyoruz ki; Sayın Başbakanımız istişarelerinin sonucunda, Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse Sayın Cumhurbaşkanımız da bundan büyük bir onur duyacak ve onun adaylığını destekleyecektir'' dedi.

KONUŞMALAR ÜZÜYOR OLABİLİR

Arınç, ''Sayın Başbakanımız cumhurbaşkanı olacaksa, böyle bir karara varacaklarsa başka adaylar da olacak ve halkımız oylayacak. Ondan sonrasında partinin nasıl şekilleneceği de tartışılıyor. Anlamsız da değil. AK Parti 3 dönemdir iktidarda. Çok önemli bir liderin başkanlığında bugünlere geldi. Ancak bu hesaplar yapılırken sayın cumhurbaşkanımızı herhangi birisi olarak bu meselenin içinde aktör olarak düşünmek ve ihtimaller içinde onun da adını geçirmek sayın cumhurbaşkanımızı üzüyor olabilir'' diye konuştu.

SÖZLERİNE HAK VERİYORUM

Cumhurbaşkanı Gül''ü, asgari 1991''den beri tanıyan bir arkadaşı, dostu olarak çok iyi anlayabildiğini vurgulayan Arınç, şunları söyledi:

''Onun bu duruşuna, sözlerine çok iyi hak veriyorum. Lütfen herkesin de ona saygı gösterme konusunda hiçbir şekilde eksikliği olmasın. Son 7 yıllık dönemini büyük bir başarıyla geçirmiş, saygın bir isimdir. Vereceği kararı da hepimiz saygı ile takip edeceğiz. Sayın Başbakanımızla bir araya mutlaka gelecekler ve önemli bir karar verecekler. Biz bu söylediklerinden farklı bir anlam çıkarmıyoruz.''

10 yıl önce