|

Gülen Mehdilik rolü için İran'a düşman oldu

AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, A Haber'de yayınlanan 60dakika Programı'nda Mehmet Ali Önel'in konuğu oldu.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 18/02/2014 Salı
Güncelleme: 23:27 - 18/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Gülen Mehdilik rolü için İran'a düşman oldu
Gülen Mehdilik rolü için İran'a düşman oldu

Fethullah Gülen'in İnternet'e düşen son ses kayıtlarını değerlendiren Prof.Dr. Mazhar Bağlı :Kayıtlardan anlaşıldığına göre Gülen kendisini devletin yöneticisi olarak görüyor.Talimatlar yağdırıyor .Cemaat içinde de olağanüstü nitelikleri olan biri gibi görülüyor. Ancak kendisi çok aşırı bir tevazu gösteriyor. 'Ben Kıtmır'im yani Köpeğim' diyor. O tevazünün arkasında aslında başka bir enaniyet var. Mehdi'yim demiyor ancak hizmet içinde çelik çekirdeğin içindeki yapının büyük çoğunluğunun bu görüşte olduğu ortaya çıkar. Diye konuştu.

'HZ.PEYGAMBERİ ARAÇSALLAŞTIRDIĞINIZ ZAMAN HİÇ BİR AHLAKİ DEĞERİNİZ YOK DEMEKTİR'

Son ses kayıtlarında Fethullah Gülen'in 'Şefkat Tepe' dizisinin senaryosuna müdahale ettiği ve içerikle ilgili onayı alındığı görülüyor.Konu ile ilgili değerlendirme de bulunan Prof.Dr Mazhar Bağlı : Bu tarzı HOLLYWOOD Filmlerinde ve dizilerinde görüyoruz.Daha çok Hıristiyanların başvurduğu bir yöntem.Hıristiyan Felsefesi, azizlerine bir nevi din dışı alan üzerinden de dine varmanın mümkün olduğu kanıtlamaya çalışır. Bu tür diziler sosyolojik dokuyu son derece zedeler, bunlar bilinçli şekilde yapılıyor..Peygamberimizi araçsallaştırdığınız an hiçbir ahlaki kuralınız yoktur. Bu senaryolar zaten hoca efendi tarafından yazılıyor. Bu senaryoları ona onaylatıyorlar .Şeklinde eleştiride bulundu..

'GÜLEN KENDİSİNİ DEVLETİN SAHİBİ GÖRÜYOR'

Beddua konusuna da değinen Prof.Dr.Bağlı: Gülen Kendisini devletin sahibi olarak görüyor. Beddua ederken de kamu malını benden habersiz kime veriyorsunuz? diyor.Pkk ile görüşmelere karşı değiliz diyor. Aslında bunun siyasi bir hamle olduğunu biz anlıyoruz. Peki, siz kimsiniz? Halka hitap eden bir yapı olsa ve o halk iktidardan tarafından zulme uğramış olsaydı. O zaman onların yaptıkları bu hamleler başarılı olabilirdi. Ancak durum böyle değil asıl haksızlığı yapanlar onlar. Neden Filistin, Mavi Marmara ve Mısır meselesinde diğer tarafta yer aldılar mazlumdan yana olmadılar. Çünkü onlar başarısızlığın yanında yer almazlar, başarının yanında yer alırlar. Dedi.

İRAN GÜLEN'İN DÜŞÜNCELERİNİ KURUMSALLAŞTIRDI

İran'ın Gülen Cemaati'nin Mehdiyet, Takiyye gibi düşüncelerini kurumsallaştırdığına dikkat çeken Prof.Dr.Mazhar Bağlı, Fethullah Gülen'in İran düşmanlığının altında yatan neden bu dur .Dedi..


10 yıl önce