|

"Gülen'in cenazesi 5 yıl orada kalsın istemiyorum"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasıyla ilgili, "Cem Sultan başaramadı, Pensilvanya'daki zat da başaramayacak. Korkarım orada hayatını kaybedecek. Cenazesi Cem Sultan gibi 5 yıl orada kalsın istemiyorum. Biran önce Türkiye'ye dönsün ve bu sevdadan vazgeçsin" dedi.

Aa
00:00 - 28/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:54 - 28/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
"Gülen'in cenazesi 5 yıl orada kalsın istemiyorum"
"Gülen'in cenazesi 5 yıl orada kalsın istemiyorum"

Şahin, yaptığı açıklamada, İstanbul'da ciddi bir operasyonun olduğunu, emniyetin içerisinde yasa dışı dinlemelerin yapıldığını belirterek, devletin en üst kademesinde görev yapmış kişilerin sorumsuzca dinlendiğini söyledi.


Uydurma bir takım belgelerle, sahte isimlerle mahkemelerden karar alarak dinlemelerin yapıldığını ifade eden Şahin, "Emniyet mensuplarına dönük bir yargı süreci başladı. Tutuklananlar oldu. Geleceğe umutla bakmamız açısından değerlendirmemiz gereken bir husustur. Çünkü Türkiye'de maalesef geçmişte askeri darbelerle hükümetler görevden uzaklaştırılmıştır. Şimdi de bir yargı darbesi ile halkın seçtiği hükümetler görevden uzaklaştırılmak istendi. Bu, artık açık şekilde ortadadır" diye konuştu.


"Yargı ayağı da var"

"Tabi bu, emniyet ayağıdır, bunun yargı ayağı da var" diyen Şahin, "Kamu kurum ve kuruluşlarında aynı amaçla örgütlenmiş olan bu paralel yapı, Türkiye Cumhuriyeti'nin iç güvenliğini hatta dış güvenliğini tehdit eder boyuta ulaşmıştır. O bakımdan ciddi bir şekilde yasal sınırlar içinde mücadele edilmelidir" ifadesini kullandı.


Şahin, buna benzer bir olayın tarih içinde yaşandığını anlatarak, şöyle konuştu:


"Buna benzer olayları biz tarih içinde de yaşadık. Fatih Sultan Mehmet'in iki oğlu vardı. İkinci Beyazıt ve Cem Sultan. Büyük oğlu İkinci Beyazıt Osmanlı'nın başına geçti. Küçük oğlu Cem Sultan iktidarı ele geçirmek için ağabeyinin yerine iktidar olmak için çok çalıştı. Ordular kurdu üstüne gitti başaramadı. En sonunda Vatikan'a sığındı. Vatikan'da Papa ile işbirliği yaptı ve bir Haçlı ordusuyla Osmanlı'nın üzerine gelmeyi ağabeyini devirmeyi, Osmanlı'nın başına geçmeyi amaçladı ama başarılı olamadı. Vatikan'da öldü. Cenazesi 5 yıl sonra İstanbul'a getirilebildi."


Şimdi de birilerinin Türkiye'deki mevcut yönetimi devirerek, Pensilvanya'da neoconlarla işbirliği yaparak, Türkiye'deki mevcut iktidarı uzaklaştırmak için böyle bir yapılanma içine girdiğini belirten Şahin, "Cem Sultan başaramadı, Pensilvanya'daki zat da başaramayacak. Korkarım orada hayatını kaybedecek. Cenazesi Cem Sultan gibi 5 yıl orada kalsın istemiyorum. Biran önce Türkiye'ye dönsün ve bu sevdadan vazgeçsin. Türkiye Cumhuriyeti devletini hiç kimse paralel bir yapıyla ele geçiremez, halkın seçtiği mevcut iktidarı da görevden uzaklaştırmaz. Bunu herkes anlasın" dedi.


"Halkın seçtiği hükümetleri ancak halk iktidardan uzaklaştırır"

"Biz böyle şeylerle meşgul değiliz, bu polislerle bizim ne ilgimiz var" denildiğini aktaran Şahin, "Değilse çarşaf çarşaf yayın organlarınız neden bu polislere yapılan operasyonlara karşı duruyorsunuz? Bütün bunlar açık bir şekilde artık bu yapının tüm işlemlerinin gözler önüne serildiğini de gösteriyor. Bütün millet de bunları görüyor. Bu sevdadan vazgeçilsin. Halkın seçtiği hükümetleri ancak halk iktidardan uzaklaştırır" ifadelerine yer verdi.


Şahin, devletin hiçbir zaman kendisine paralel bir yapılanmaya izin vermeyeceğini dile getirerek, "Geçmişte vermemiştir şimdi de vermeyecektir. Birtakım sevdalara düşenler bu sevdalarından biran önce vazgeçsinler. İnandırdıkları, kendilerine tabii kıldıkları birtakım insanlara da zarar vermesinler. Onlarında çoluk çocuğuna da şu bayramda acı yaşatmasınlar" diye konuştu.


Cumhurbaşkanlığı seçimi

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da futbol oynadığını ve sakatlanmasından korktuğunu ancak kötü bir durumun yaşanmadığını ifade eden Şahin, Türkiye'de ilk defa halkın kendi cumhurbaşkanını seçeceğini anlattı.


Şahin, bu durumun Türkiye için bir ilk olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Sandık başına gittiğine halk, şunu sormalıdır. '3 adaydan hangisi bu ülke için ne yapmıştır? Bu ülke için hangi hizmetleri ortaya koymuştur?' diye sormalıdır. 'Recep Tayyip Erdoğan bu ülke için ne yapmıştır? Ekmeleddin İhsanoğlu ne yapmıştır, Selahattin Demirtaş ne yapmıştır? baksın, teraziye koysun hangisinin hizmetleri ağır çekiyorsa ona oy versin."

10 yıl önce