|

Gül'ün ailesi sevinç içinde

KAYSERİ (AA)
00:00 - 28/08/2007 الثلاثاء
Güncelleme: 16:37 - 28/08/2007 الثلاثاء
Yeni Şafak
Gül'ün ailesi sevinç içinde
Gül'ün ailesi sevinç içinde

11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül'ün amcası Mahmut Gül "Abdullah Gül, herkesi kucaklayacaktır" dedi.



Ziraat mühendisi olarak 30 yıl devlet üretme çiftliklerinde çalıştığını, emekli olduktan sonra kendine ait işyerinde tarım ilaçları sattığını anlatan Mahmut Gül, yeğeni Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Abdullah Gül, çocukluğunda ve gençliğinde hep çevresiyle uyum içerisinde olmuştur. Kendisinin sevdiğim en iyi yönü, inanmadığı bir işe girmez. Abdullah, bu kararlı tutumu ve çalışkanlığıyla çevresine örnekolmuştur. Cumhurbaşkanı'nın yapması gereken görevleri ne ise onu yapar.



Başladığı bir işi sonuna kadar takip eder, yarım bırakmaz. Seçildiği makamın hakkını verecektir. Abdullah Gül, yaptığı işi iyi yapan, inanmadığı işi de yapmayan bir karaktere sahiptir. Yeğenini çok yakından tanıyan birisi olarak bu makamda da başarılı olacağına inanıyorum. "Mahmut Gül, yıllardan beri gösterişten uzak, mütevazi bir hayat sürdürdüklerini belirterek "Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi, bizim günlük hayatımızda bir değişikliğe neden olmaz" diye konuştu.





11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kardeşiMacit Gül, ağabeyinin kesinlikle ayrımcılık yapmayacağını, herkesikucaklayacağını söyledi.



Gül, yaptığı açıklamada, ağabeyinin cumhurbaşkanıseçilmesine sevindiklerini, ancak cumhurbaşkanlığı makamının sorumluk vevebalinin de farkında olduklarını, bu sebeple de sevinçlerinin ölçülüolduğunu belirtti.

Ağabeyinin cumhurbaşkanlığının millete ve insanlığa hayırlar getirmesinitemenni eden Gül, şöyle devam etti:"Aile olarak biz hep millete hayırlı işler yapsın diye dua ederdik.




Sevinçliyiz, ağabeyim cumhurbaşkanı oldu. Ancak cumhurbaşkanlığı makamının sorumluluğu ve vebali çok ağırdır. Bunun farkındayız. Bu sebeple sevincimiz de ölçülü olmak zorunda. Ağabeyim herkesi kucaklayacaktır. Zaten siyasi hayatı boyunca da herkesle iyi bir diyalog kurmuş, her kesimin takdirini kazanmıştı. Ayrımcılık kesinlikle yapmayacaktır. Millet menfaati doğrultusunda pozitif ayrımcılık yapacağından eminim. "Anne ve babasının birkaç gün içinde Ankara'ya giderek ağabeyine hayırlı olsun ziyaretinde bulunacağını belirten Gül, Kayseri'de ve Türkiye'nin birçok kentinde yapılan kutlamalar ve coşkuyu da memnuniyetlekarşıladıklarını kaydetti.


٪d سنوات قبل