|

Gül'ün ayağı uyuştu

Gül, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı Osman Cangal'a, karşılamanın tamamlanmasının ardından "ayağım uyuştu" dedi ve konuklarının yanına giderken yürümekte güçlük çektiği görüldü.

Dha
00:00 - 29/10/2013 Salı
Güncelleme: 22:50 - 29/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Gül'ün ayağı uyuştu
Gül'ün ayağı uyuştu

Cumhuriyet'in 90. yılı kutlamaları kapsamında 29 Ekim Resepsiyonu, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunisa Gül'ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde başladı.

Yaklaşık 1600 davetlinin katıldığı resepsiyon, Cumhurbaşkanı Gül'ün İstanbul'daki Marmaray açılışına katılması sebebiyle yarım saat gecikmeli başladı.

Gül çiftinin davetlileri tokalaşarak karşılaması bir saate yakın sürdü. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı Osman Cangal'a, karşılamanın tamamlanmasının ardından "ayağım uyuştu" dedi ve konuklarının yanına giderken yürümekte güçlük çektiği görüldü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler, milli sporcular, sanat ve iş dünyasından davetliler resepsiyonda hazır bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, genel başkan olduğundan beri ilk kez 29 Ekim Resepsiyonu'na katıldı.

Hayrunisa Gül'ün, bir görevlinin yardımıyla gelen Semra Özal ile uzun uzun sohbet ettiği görüldü. Gül, Semra Özal'ı öperek karşıladı. Kısa süreli sohbet ettiler. Engelli sporcular özel sporcular diye anons edildi.

Resepsiyona katılım gösteren bir engelli sporcu, Cumhurbaşkanı Gül'e bir mektup verdi, Gül, mektubu cebine koydu. Bir diğer engelli sporcu ise Hayrunisa Gül'ün elini öptü.

İsrail Büyükelçisi resepsiyona katılmazken, Mısır Geçici mahlukat güzarı, Irak ve İran Büyükelçileri katıldı.

Mehmet Ali Yalçındağ ve Arzuhan Doğan Yalçındağ çifti ile Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı çifti katılımcılar arasındaydı.


10 yıl önce