|

Gül'ün sitesine yoğun ilgi

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Abdullah Gül'ün kendi adına kurdurduğu internet sitesini, 2 milyondan fazla ziyaret edildi. Sitede Gül'ün icraatlarının video kayıtları "Gül tv" adıyla yayınlanıyor. 2002 yılında açılan sitenin kayıtlı üye sayısı 25 bin'i aştı.

Anka
00:00 - 28/08/2007 Salı
Güncelleme: 13:44 - 28/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Gül'ün sitesine yoğun ilgi
Gül'ün sitesine yoğun ilgi

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Abdullah Gül'ün kendi adına kurdurduğu internet sitesini, 2 milyondan fazla ziyaret edildi. Sitede Gül'ün icraatlarının video kayıtları "Gül tv" adıyla yayınlanıyor.


2002 yılında açılan sitenin kayıtlı üye sayısı 25 bin'i aştı. Sitede Gül'ün hayatı, özgeçmişi, konuşmaları, fotoğraf albümü, görüntü kayıtları ve ziyaretçi defteri bulunuyor.


Sitede, politik tartışmalar karşısında Gül'ü destekleyen ziyaretçi yorumları, Gül'ün dünya liderleriyle fotoğrafları ve hayat hikayesi ile Meclis konuşmalarıyla katıldığı televizyon programlarının bant kayıtlarının izlenebildiği "Gül TV" yer alıyor.

Çok sayıda gül resminin kullanıldığı "www.abdullahgul.gen.tr" adresli internet sitesinin anasayfasını açanlar, Abdullah Gül'ün Meclis kürsüsünden Başbakan olarak yaptığı bir konuşmasını “Gül TV”den izliyor.

Sitede Gül'ün yabancı liderler ve devlet adamlarıyla birlikte çekilmiş fotoğrafları slayt gösterisi biçiminde sergileniyor. Türkçe'nin yanı sıra İngilizce olarak da hazırlanan sitede “fotoğraf albümü” bölümünün girişinde Gül çiftinin Bush çiftiyle çekilmiş fotoğrafı yer alıyor.

Ziyaretçiler, sitede son eklenen beş fotoğrafı anasayfadan görebiliyor. Cumhurbaşkanı seçimi oylamalarına ait olan bu son eklenen fotoğraflar arasında Gül'ün MHP'li Cumhurbaşkanı adayı Sabahattin Çakmakoğlu ile tokalaştığını gösteren fotoğraf dikkat çekiyor.

İnternet sitesinde kullanıcıların Abdullah Gül hakkındaki düşüncelerini paylaşabileceği bir forum sayfasıyla, sohbet (Chat) olanağı sağlayan sanal odanın linki yer alıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 16 Nisan'da Cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesiyle günlük ziyaret sayısı bir anda 4 katına çıkan sitede yer alan okur mesajlarının tamamı Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığını destekliyor. Çoğu “Sayın Cumhurbaşkanım” ifadesiyle başlayıp “Allah'a emanet olun” ya da “Durmak yok, yola devam” sözleriyle biten mesajlar arasında güncel gelişmelere de dikkat çekiliyor. Mesajlardan biri şöyle:

“Resmi erkanda yapılacak olan törensiz devir teslim haberlerini seyrederken, bilinmesi gereken tek bir gerçek var o da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez milyonların yüreğinde görülmemiş bir törenin hazırlığı olduğunun bilinmesidir.”

Sitede Gül'ü tanıtan bölümlerin başlıkları ise şöyle:

“Ailesi ve Çocukluk Yılları, Siyasetle Tanışma, Üniversite Yılları, Milletvekilliği Dönemi, Bakanlık Dönemi, Fazilet Partili Yıllar, AK Parti ve Başbakanlık.”

17 yıl önce