|

Hain saldırının zamanlaması çok düşündürücü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu hain saldırının zamanlaması, yeri, şekli düşünüldüğünde, çok düşünmemiz gerekiyor. Hepimizin milli birliğimizi ve beraberliğimizi çok iyi bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor" dedi.

Cihan
00:00 - 10/12/2009 Perşembe
Güncelleme: 11:37 - 10/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Hain saldırının zamanlaması çok düşündürücü
Hain saldırının zamanlaması çok düşündürücü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arnavutluk ve Karadağ'a yapacağı resmi ziyaret öncesinde, milli birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Gül, farklı düşüncelerin olabileceğini belirterek, üsluba dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Gül, Arnavutluk ve Karadağ ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Gül, Türkiye'nin Arnavutluk ve Karadağ ile tarihi ve kültürel bağları olduğunu belirterek, ziyaretin bölgedeki istikrara katkı sağlayacağını, ülkeler arasındaki işbirliğini geliştireceğini söyledi.

Basın mensuplarının "Tokat'taki saldırı sonrasında ülkede tansiyon yükseldi. Yeni bir mesajınız var mı?" yönündeki soruya karşılık Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi: "Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Teröre karşı hep beraber, güçlü bir şekilde mücadele etme günüdür. Herkesin konuşmalarına dikkat etmesi gerekiyor, konuşmalarını bilinçli bir şekilde yapması gerekiyor. Bu hain saldırının zamanlaması, yeri, şekli düşünüldüğünde, çok düşünmemiz gerekiyor. Hepimizin milli birliğimizi ve beraberliğimizi çok iyi bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor. Farklı düşünceler olabilir, ama tartışma üslubu çok önemli. Bütün şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum."

Cumhurbaşkanı Gül'ün gezisine, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanları Selma Aliye Kavaf ve Zafer Çağlayan milletvekilleri ve çok sayıda işadamı katılıyor.

14 yıl önce