|

Hakan Fidan'dan o gazeteciye dava!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan paralel yapının taşeronluğunu yapan bir internet sitesine röportajında kendisine 'İran Ajanı' suçlamasında bulunan Halit Esendir'i savcılığa şikayet etti.

Son
00:00 - 31/05/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:53 - 31/05/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Hakan Fidan'dan o gazeteciye dava!
Hakan Fidan'dan o gazeteciye dava!

Müsteşarı Hakan Fidan bir internet sitesindeki röportajında kendisine 'İran Ajanı' suçlamasında bulunan Halit Esendir'i savcılığa şikayet etti.

Fidan şikayet dilekçesinde bu suçlama için, 'Kabul edilemez nitelikte çok ağır bir hakaret ve iftiradır' dedi.

Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen ve Gülen'in "Biz cemaati iki deli, bir veli ile kurduk" dediği 3 isimden biri olan Halit Esendir paralel yapının taşeronluğunu yapan bir internet sitesine 25 Aralık 2914 günü röportaj verdi.

Röportajda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın İran ajanı olduğunu hatta Oslo görüşmelerini Hürriyet Gazetesi'ne sızdıranın Fidan olduğunu iddia etti. Hızını alamayan Halit Esendir Türkiye'yi Şia'laşmış bir yapının yönettiğini bunlardan bir tanesinin de Hakan Fidan olduğunu ileri sürdü.

Hakan Fidan şahsına yönelik ağır hakaretlerle dolu bu röportajı görür görmez avukatına talimat vererek suç duyurusunda bulunmasını söyledi. Hakan Fidan'ın avukatı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesinde iddiaların kabul edilemez nitelikte çok ağır bir hakaret ve iftira olduğu kaydedildi.

KATLANILAMAZ KABUL EDİLEMEZ

Fidan şikayet dilekçesinde, 'Kendi ülkemde bir başka ülkenin ajanı olarak itham edilmek asla katlanılamaz ve kabul edilemezdir'dedi.

İstihbarat teşkilatının en başındaki bir bürokrat olarak başka ülkelere çalıştığı algısı oluşturulmaya çalışıldığını hatta ülkesine ihanet ettiği sonucuna varılmaya çalışıldığını kaydeden Hakan Fidan, 'Demokratik toplumlarda herkesin ve bu arada basın mensuplarının da eleştiri ve görüş açıklama hakkı olduğu tartışılmazdır. Ancak bu eleştiri ve görüş açıklama hakkı kullanılırken başkalarının kişilik haklarına tecavüz edilmemesi, eleştiri hakkının yasal sınırlar içerisinde kullanılması, kimseye hakaret ve iftira edilmemesi de yasal bir zorunluluktur. Oysa şüphelinin 'iran ajanı' ve diğer beyanları katlanılamaz kabul edilemez nitelikte ağır hakaret ve iftiradır' ifadelerini kullandı. Fidan dilekçesinde tazminat davası da açacağını belirtti.

Söz konusu şikayet üzerine savcılık tarafından Halit Esendir ve yayını yapan internet sitesinin sorumlu müdürü hakkında soruşturma başlatıldı.

HALİT ESENDİR KİMDİR?

Paralel yapıya yakın gazetelere verdiği destekle dikkat çeken Medya Etik Konseyi'nin de Başkanlığını yapan Halit Esendir söz konusu internet sitesinde henüz röportajında başında okuyuculara şöyle tanıtılıyor: 'Biz de bu soruların hepsini Gülen'in "Biz cemaati iki deli, bir veli ile kurduk" dediği 3 isimden biri olan Halit Esendir'e yönelttik. Cemaatin 3 kurucusundan biri ve aynı zamanda Fethullah Gülen'e en yakın isimlerden olan Halit Esendir, yönelttiğimiz sorulara herkesi çok şaşırtacak cevaplar verdi...

10 yıl önce
default-profile-img