|

Hakkınızı helâl edin

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi AK Parti Grubu'nun karşısına son kez çıkan Başbakan Erdoğan, helâllik istedi. Milletvekilleri yüksek sesle 'Helal olsun' karşılığını verdi. Başbakan, 'Bu kürsüye belki bugün veda ederken gözümün arkada kalmadığını bilmenizi isterim'' ifadelerini kullandı

İlhan Toprak
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:17 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Hakkınızı helâl edin
Hakkınızı helâl edin

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde partisinin grup toplantısında son kez konuştu. Başbakan Erdoğan kürsüye boynunda Filistin poşusuyla çıktı. Başbakan konuşmasının sonlarına doğru adeta bir veda konuşması yaptı ve helallik istedi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

13 YILDIR BURADAN SESLENDİM

'Tam 13 yıldır bu kürsüden sizlere seslendim. Partimizin politikaların değerlendirmelerini sizlere aktardım. Hükümetimizin icraatlarını hedeflerini sizlerle paylaştım. Bu kürsü her zaman ama her zaman milletin kürsüsü oldu. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Böyle inandık. Dinleyiciler değiştiler vekillerimiz yenilendi aramızdan vefat nedeniyle ayrılanlar oldu, dava sorumluluğunu taşıyamayıp çekilenler oldu. Ama bu kürsü her zaman milletin kürsüsü olarak kaldı.

BELKİ DE BU SON KONUŞMA

Eğer milletim yetki verir beni seçerse, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olursam, bu benim bu kürsüden sizlere yaptığım belki de son konuşma olacak. Her zaman söylediğim gibi bana sizler gibi yol arkadaşları nasip ettiği için Rabbime hamd ediyorum. Belki de veda ederken bu kürsünün onurunu ve aziz hatırasını da sarsmadan taşıyacağımı bilmenizi istiyorum.

SİZLERDEN HELALLİK DİLİYORUM

Bir kez daha sizlerden helallik diliyorum, bir kez daha Rabbimin sizlerden razı olması için dua ediyorum. Eğer milletim beni cumhurbaşkanı olarak seçerse AK Parti'nin genel başkanı ve başbakan olarak bir başkası hitap edecek. Bu kürsüye belki bugün veda ederken gözümün arkada kalmadığını bilmenizi isterim.''

OPERASYON GENİŞLEYECEK

Toplantı sonrası paralel yapıya yönelik operasyon hakkında bir soru üzerine Erdoğan, 'Şu anda biz de izlemedeyiz. Neler çıkacak, bunların hepsini göreceğiz' diye konuştu. Başbakan, operasyonun başka alanlara sıçrayıp sıçramayacağı sorusunu ise 'Görünen o, tabii tabii' diye cevapladı. Toplantıda Başbakan, merhum gazeteci Savaş Ay'ın yıllar önce SSK hakkında yaptığı ve dönemin SSK Genel Müdürü olan Kılıçdaroğlu'nun da konuk olduğu A Takımı'nın arşiv görüntülerini izletti. Erdoğan, bunların eski Türkiye'ye ait görüntüler olduğunu söyledi.

10 Ağustos'ta dağıtılacaklar

Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Başbakan şunları söyledi: 'CHP tabanında bu ithal adaya dayatma adaya karşı çok ciddi bir tepki var. Devlet Bahçeli dayatmalara boyun eğdi partisini Sosyalist İşçi Partisi ile aynı çatı altına yerleştirdi. Şu anda zaten BBP'de de itirazlar başladı. Arkadaşlar karşımızda bir eski Türkiye koalisyonu var. Bunlarda o malum medya ve işveren çevreleri ile Pensilvanya ihanet şebekesi var. Yeni Türkiye'nin karşısına dikildiler. Yeni Türkiye bu koalisyonu aşıp geçecek. Aziz millet 10 Ağustos'ta bu eski Türkiye koalisyonunu dağıtacaktır.'

Zalim devletler için nöbet tutmayacağız

Filistin'de şehit sayısının 600'e yaklaştığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi: 'Türkiye'nin İsrail'e hukuku hatırlatması birilerini rahatsız ediyor. Önce Gezi olayları deviremedikleri hükümeti Pensilvanya'yı kullanarak devirmek istediler ama deviremediler. Şu anda Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden bir başka senaryoyu deniyorlar. Çatı aday, orak aday diyorlar. Bunların hepsi yalandır. İsrail zulmüne ses çıkarmayacak, Gazze için sesini yükseltmeyecek, dengeleri gözetecek sessiz, bir cumhurbaşkanı ile Türkiye'yi susturmak, sindirmek istiyorlar.

EĞİLİP BÜKÜLECEK ÜLKE DEĞİLİZ

Türkiye'nin de İsrail için nöbet tutmasını istiyorlar. Türkiye'ye artık zalim devletler için nöbet tutturamazsın, parmak sallayarak istikamet çizdiremezsin. Biz olsak da olmasak da artık bu milletin iradesi hiçkimsenin ve istiklali hiçbir ülke ve odağın ipoteği altına alınmasın. İstiyoruz ki artık bu ülke zalimlerin çıkarına peşkeş çekilmesin. Zalimin karşısında eğilip bükülecek bir ülke değiliz. İçerideki ve ihanet şebekeleri bizim üzerimize geliyor.'

GÖĞSÜMÜZÜ SİPER EDECEĞİZ

Bu ülke hürdür. Biz susarsak, biz susturulursak, bilin ki kaybeden sadece Gazze değil, kaybeden Türkiye'nin bağımsızlığı olacak. Onun için susmayacağız. Sadece Gazze için değil, Türkiye'nin istiklali ve istikbali adına susmayacağız. İsrail'e nöbetçi hükümet, nöbetçi cumhurbaşkanı çıkarmak için yapılan tüm tuzaklara göğsümüzü siper edeceğiz.


10 yıl önce