|

'Halkın hükümete desteği lazım'

Cihan
00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 17:53 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
'Halkın hükümete desteği lazım'
'Halkın hükümete desteği lazım'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halkın desteğinin hükümetin arkasında olduğunu ve bunun da kendilerine çetelerle mücadelede kuvvet verdiğini söyledi.

Memleketi Erzurum'un kurtuluş töreni kutlamalarına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, törenlerin ardından Aşkale ilçesine geçti. Bakan Akdağ burada düzenlenen açık hava mitinginde yaklaşık bin kişiye seslendi. Sağlık Bakanı Akdağ, çetelerle mücadelede halkın tam desteğini aldıklarını ifade ederek, halkın kararlı duruşu ve duasıyla yapılan seçimlerden güçlü çıktıklarını dile getirdi. Sandıktan çıkan halkın iradesinden aldıkları güç ve kuvvetle çetelere karşı ayakta durduklarına dikkat çeken Bakan Akdağ, "Sizlerin arkamızdaki kararlı duruşunuz olmasaydı, sizlerin her adımda bize dualarınız olmasaydı, sizlerin yapılan her seçimde sandıktan AK Parti'ye çok güçlü desteğiniz olmasaydı, taktir edersiniz biz de kendimizi bu kadar kuvvetli hissedemezdik. Biz de çetelere karşı bu kadar kuvvetli duramazdık." diye konuştu.


Sağlık Bakanı Akdağ, ülkede iki türlü siyaset yapıldığını, birisinin halka ve millete hizmeti prensip edinenler, diğerlerinin ise halkı yok sayıp çetelerin avukatlığına soyunanlar olduğunu ileri sürdü. Bakan Akdağ, halkın 29 Mart'ta yapılacak seçimlerde milleti yok sayıp, bidon kafalı ve karnını kaşıyan adam olarak görenlere en iyi cevabı sandıkta vereceğine vurgu yaparak, "Hür iradesini sandıklarda kullanan Türk milleti, 'Karnını kaşıyan' kişiler diye kendisini küçümseyenlere sandıkta cevabı verecek. Halkı yok sayanlar, sandıkta milletin kendi iradesini kullanmasını hazmedemiyor. 'Yeter söz de karar da milletin' demesini hazmedemiyor. Varsın hazmedemesinler." dedi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın programına katılan AK Parti Erzurum milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık ile İbrahim Kavaz da yaptıkları selamlama konuşmasında, Aşkale Belediye Başkan adayları Ahmet Yaptırmaş'a destek istedi.



15 yıl önce