|

Hayallerimiz, Ağrı Dağı kadar büyük hedefimiz var

Ağrı'da 41 yatırımın resmi açılışını yapan Başbakan Erdoğan, 81 vilayetin 81'nin de eş zamanlı kalkınıp büyüyeceğini belirterek, “Bizim hayallerimiz var, Ağrı Dağı kadar büyük hedeflerimiz var. Siz destek verdikçe Allah şahidimiz olsun ki yorulmadan üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Aa
00:00 - 29/01/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:32 - 29/01/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Hayallerimiz, Ağrı Dağı  kadar büyük  hedefimiz va
Hayallerimiz, Ağrı Dağı kadar büyük hedefimiz va

Başbakan Erdoğan, Ağrı'da 41 yatırımın resmi açılışını yaptı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreninde konuşan Erdoğan, 12 Eylül'deki halk oylamasında, vatandaşların sandığa gitmemesi için tehdit edildiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Onlar 'hayır' çıksın istiyordu, çeteler kazansın, karanlık suç örgütleri kazansın istiyordu. Benim Ağrılı kardeşim, kimin kimlerin değirmenine su taşıdığını, kimlerin kimlerle kol kola gezdiğini lütfen görsün, lütfen bunu iyi analiz etsin. Biz bu kirli senaryolara, kirli ittifaklara aldırmıyoruz. Nasıl ki 8 yıl boyunca çetelere, hukuksuzluğa boyun eğmediysek, bugün de boyun eğmiyor, göz yummuyor, eyvallah demiyoruz. Bakın açık açık söylüyorum; lamı cimi yok. İstanbul'da ne varsa, Ağrı'da da olacak. 81 vilayetin 81'i, eş zamanlı olarak kalkınacak, büyüyecek.”

KANDAN MEDET UMUYORLAR

“Ağrı'ya turist gelmesin, Ağrı'ya yatırım gelmesin, Ağrı zenginleşmesin, Ağrı'nın esnafı, çiftçisi kazanmasın diye ayak diretenler var. Üniversiteden rahatsız oluyorlar, bölünmüş yollardan rahatsız oluyorlar, spor tesislerinden, hizmet binalarından rahatsız oluyorlar. Merhum Ahmede Hani'nin o muhteşem eserini Kürtçe ve Türkçe bastığımız için, hem de Kültür Bakanlığı eliyle bastığımız için rahatsız oluyorlar. TRT Şeş'ten rahatsız oluyorlar, olağanüstü halin kalkmasından rahatsız oluyorlar. Biz kardeşlik dedikçe, biz birlik, beraberlik dedikçe, biz hukuk dedikçe birileri nifak tohumları ekmenin gayreti içine giriyor. Bu ülkede kimlerin demokrasi için, özgürlük için, hak ve hukuk için çabaladığını, kimlerin çatışmadan, kandan medet umduğunu halk artık çok iyi görüyor, biliyor.”

ALLAH ŞAHİDİMİZ OLSUN Kİ...

AK Parti döneminde Ağrı'ya yapılan yatırımlardan örnekler veren Erdoğan, “Bizim hayallerimiz var, bizim Ağrı Dağı kadar büyük hedeflerimiz var. Siz destek verdikçe, 12 Eylül'de olduğu gibi rekorlar kırarak demokrasiye sahip çıktıkça, siz hayır dualarınızla bizi kolladıkça, Allah şahidimiz olsun ki bıkmadan, usanmadan, yorulmadan hizmet üretmeye devam edeceğiz. Türkiye kardeşlikle büyüyecek, Ağrı kardeşlikle büyüyecek” diye konuştu.


Başbakan'a sımsıkı sarıldı

Başbakan Erdoğan, Erzurum'da Cumhuriyet Lisesi ve Ağrı'da ise Murat Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu (YİBO) ziyaret ederek öğrencilere karne dağıttı. İlköğretim okulunu ziyaret eden Erdoğan, 7/C sınıfında çocuklarla sohbet etti. Erdoğan, öğrencilere karnelerini dağıtarak çeşitli hediyeler verdi. 1-A sınıfında ziyarette ise özellikle Hamza Yakar isimli minik öğrenci Erdoğan'a yönelik sevgi gösterileriyle herkesin ilgi odağı oldu.


Cirit ligi müjdesi

Erzurum'da Kış Oyunları'nın açılış törenine katılan Erdoğan dün öğle saatlerinde Ağrı'ya geçti. Soruları cevaplayan Erdoğan, cirit sporunun lig haline getirerek yaygınlaştıracakları müjdesini verdi. Erdoğan açılış töreninde ise en çok cirit takımının başındaki 83 yaşındaki Baki Bulut'u beğendiğini söyledi. Erdoğan, “O yaşlı amcamızın Maşallah başı çekmesi çok çok önemliydi” dedi.


BERDEL AĞLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Ahmedi Hani Türbesi ile İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret etti. Erdoğan, Ahmedi Hani Türbesi'nde dua okurken yanına gelen 67 yaşındaki Medine Kaçuru ile sohbet etti. Kaçuru, 13 yaşında berdel yoluyla evlendiğini ve okula gidemediğini, ancak şimdi 2 kızının üniversitede okuduğunu anlatarak, kızlarının eğitimi için destek istedi. Kaçuru'yu dinlerken duygulanan ve gözleri yaşaran Erdoğan, sorunla ilgileneceğini söyledi.


Yaşam tarzları teminatımız altında

Başbakan Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan 2011 yılının ilk “Ulusa Sesleniş” konuşmasında vatandaşlara seslendi. 3 Kasım ve 22 Temmuz seçimlerinde, milletin tercihine mazhar olarak iktidar görevini üstlendiklerini hatırlatan Erdoğan, “Sadece bize oy verenlerin değil, 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birinin hükümetiyiz” dedi. Erdoğan şu mesajı verdi: “Kendi fikirlerimizi, yaşam tarzlarımızı topluma empoze etmek için değil, herkesin özgürce yaşayabildiği, kimsenin başkasının özgürlük alanına müdahale etmediği, ileri demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği bir Türkiye inşa etmek üzere yola çıktık. Topluma pompalanan korkuların tamamı yersizdir, asılsızdır. Biz kimseye yaşam tarzı dayatmadık, dayatmıyoruz, dayatamayız. Tam tersine herkesin yaşam tarzı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bizim teminatımız altındadır.”


13 yıl önce