|

"Hedefimiz sıfır sorun"

TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Cezaevleri İnceleme Komisyonu, İzmir''deki karakol ve cezaevlerine mercek tuttu.

Cihan
00:00 - 15/01/2013 Salı
Güncelleme: 11:04 - 15/01/2013 Salı
Yeni Şafak
"Hedefimiz sıfır sorun"
"Hedefimiz sıfır sorun"

Komisyon üyesi AK Parti Milletvekili Hamza Dağ, yaptıkları çalışmaların olumlu geçtiğini, problemleri yerinde tespit ettiklerini bildirdi. Belirlenen aksaklıkların giderilmesi için Adalet Bakanlığı ve savcılıklara bilgi verildiğini dile getiren Dağ, ''İnsanımıza en iyi yaşam koşullarının sağlanması konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya kararlıyız. Şahsım ve partim adına İzmir milletvekili olarak, İzmir''deki cezaevleri ve karakollarda sıkıntıları gidermek en büyük arzumuz.'' dedi.

Milletvekili Dağ, cezaevlerinin mahkumları topluma kazandırmak için birer okul gibi çalıştığını söyledi. Özellikle Şakran ve Kırıklar cezaevlerinin bu alanda öncü olduğuna işaret ederek, ''Fiziki şartlar oldukça modern ancak bu iyi koşulların sorunların üzerini örtmesine izin vermemeli. Bu düşünceyle incelemelerde bulunduk ve bize bazı sorunlar iletildi. Mesela aramaların iyileştirilmesi istendi. Bunların takipçiyiz.'' şeklinde konuştu.

'İŞKENCE İDDİASI ASILSIZ'

AK Parti Milletvekili Dağ, komisyon üyesi BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü''nün, Şakran ve Kırıklar F tipi cezaevlerinde mahkumlara sistematik taciz ve işkence yapıldığı iddiasına da tepki gösterdi. Bunun asılsız olduğunu belirten Hamza Dağ, şunları kaydetti: ''Söz konusu iddiada adları geçen terör suçlusu beş mahkumla görüştük. Olayın 28 Aralık akşamı olduğunu, ''Arama yapacağız, ayakkabınızı da çıkarın.'' denmesi üzerine tartışma yaşandığını anlattılar. Başgardiyan ve 2. müdüre tepkiliydiler. Daha önceki aramalarda bu tip rencide edici davranışların olmadığını belirttiler. Mahkumlar, sistematik işkence ve taciz iddiasında kesinlikle bulunmadı, ''Genel anlamda şiddet yok, münferit bir olaydı.'' dediler. Buna rağmen Sayın Kürkçü, ''Sistematik işkence yapılıyor.'' diyor. Böyle bir durum söz konusu değil.''


11 yıl önce