|

Herkes büyük resme baksın

Cumhurbaşkanı Gül'ün, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bazı eski MİT yöneticilerinin KCK soruşturmasına dahil edilmek istenmesine ilk tepkisi, “Herkesin büyük resme bakmasını isterim” oldu. Bölgenin olağanüstü bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Gül, yaşananların Türkiye için talihsizlik ve üzücü olduğunu söyledi.

Haber Merkezi
00:00 - 11/02/2012 Cumartesi
Güncelleme: 01:00 - 11/02/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Herkes büyük  resme baksın
Herkes büyük resme baksın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı eski yöneticilerin KCK soruşturması kapsamında ifa-deye çağrılmasına tepki göstererek, “Kurumlar, kanunlarla verilen görevlerini yerine getirmelerinden dolayı suçlanırken, çok dikkatli olunması gerekir. Bu konu ve bütün bunların yaşanması Türkiye için gerçekten talihsizliktir ve üzücüdür” dedi. Gül, herkesin büyük resme bakmasını istedi.

OLAĞANÜSTÜ DÖNEM

Cumhurbaşkanı Gül, Kanada Büyükelçisi John Holmes'in güven mektubunu sunmak üzere ka-bulünden önce gazetecilerin Fidan ve bazı eski MİT yetkililerinin ifadeye çağrılması ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine sözlerine, “Herkesin büyük resme bakmasını iste-rim” diyerek başladı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgenin olağanüstü bir dönemden geçtiğine işaret eden Gül, bölgenin hiçbir zaman bu kadar sıcak bir ortam içerisinde olmadığını ifade etti.

HERKES DİKKATLİ OLSUN

Gül, Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde olağanüstü gelişmeler yaşandığını yineleyerek, şöyle konuştu: “Lehte ve aleyhte olağanüstü değişiklikler oluyor. Bütün bunlar Türkiye'nin geleceğini, milli güvenliği, milli çıkarları yakından ilgilendirmekte. Böyle bir ortamda kanunlarla verilen yetkiler var. Kurumlar, kanunlarla verilen görevlerini yerine getirmelerinden dolayı suçlanırken, çok dikkatli olunması gerekir. Bu konu ve bütün bunların yaşanması Türkiye için gerçekten talihsizliktir ve üzücüdür. Ümit ederim herkes soğukkanlılığını korur ve her şey yerli yerine oturur.”

ADALET BAKANI KÖŞK'TE

Cumhurbaşkanı Gül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabul bir saat sürdü. Görüşmede, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı eski MİT görevlilerinin ifadeye çağrılmasıyla ilgili gelişmeler ele alındı.


Köşk'e güven mektubu sundu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kanada Büyükelçisi John Holmes'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Büyükelçi Holmes, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e güven mektubunun sunduktan sonra hatıra fotoğrafı çekildi. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Kosta Rika Büyükelçesi Akhart Peters Seever'i kabul etti. Seever de Gül'e güven mektubu sundu.




12 yıl önce