|

Hukuk devletinde senaryo olmaz

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve bir anayasaya sahip olduğunu ifade ederek, “Senaryo lafı bile hukuka saygısızlıktır. Türkiye senaryolar ülkesi oldu. Önüne gelen senaryo yazıyor" dedi.

Cihan
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 00:27 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Hukuk devletinde  senaryo olmaz
Hukuk devletinde senaryo olmaz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kapatma davası tarihinin Yüksek Askeri Şura öncesine gelmesiyle ilgili senaryoların sorulması üzerine, "Askeri Şura her yıl kendi usulü çerçevesinde toplanıyor. Senaryo lafı bile hukuka saygısızlıktır. Türkiye senaryolar ülkesi oldu. Önüne gelen senaryo yazıyor" dedi.

YAŞ SORUSUNA TEPKİ

TBMM'de gazetecilerin sorularına cevap veren Cemil Çiçek, AK Parti hakkındaki kapatma davası tarihinin Yüksek Askeri Şura öncesine denk geldiğini hatırlatan bir gazetecinin, "Bu durumda YAŞ'a kim katılacak?" şeklindeki sorusuna tepki gösterdi. Cemil Çiçek, "Bu işleri niye konuşuyoruz ki biz ya. Türkiye Anayasası olan bir ülke. Herkesin görev, yetki ve sorumlulukları belli. Dava sürecinde 50 defa sordunuz. Biz de her defasında usul ve hükümlerini ifade etmeye çalıştık. Görülmekte olan bir davayla ilgili olarak bu soruları sormak suretiyle, hem siz hukukun dışına çıkıyorsunuz, hem de konuşturduklarınızı hukukun dışına çıkarıyorsunuz. Bırakalım, herkes ne söyleyecekse söylemiştir. Yüksek mahkeme kendi kararını versin" şeklinde konuştu.

HUKUK İŞLİYOR

"Askeri şura her yıl kendi usulü çerçevesinde toplanıyor" diyen Cemil Çiçek, bu işlerin hukuk çerçevesinde yürütüleceğini söyledi. Bir gazetecinin, bazı senaryoların yazılıp çizildiğini söylemesi üzerine de Çiçek, "Bir hukuk devletinde senaryo lafı bile hukuka saygısızlıktır. Ne senaryosu. Türkiye senaryolar ülkesi oldu. Önüne gelen senaryo yazıyor" diye konuştu.

16 yıl önce