|

Hükümet davayı bekleyecek

Fazlı Şahan
Fazlı Şahan
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:33 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Hükümet davayı bekleyecek
Hükümet davayı bekleyecek

Başbakan Yardımcısı Arınç, hükümet olarak 28 Şubat soruşturması ve açılması muhtemel davaya müdahillik için iddianameyi bekleyeceklerini söyledi. Arınç'ın açıklamaları, iki haftalık aranın ardından dün Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkalığında gerçekleştirilen 6.5 saatlik toplantının ardından Arınç, 28 Şubat soruşturması konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

ÖNCE İDDİANAMEYİ GÖRELİM

'Bu bir yargı süreci. Bir soruşturmadan bahsedebiliriz. Kapsamı genişler mi, yargının işi. İddianame ne zaman tanzim edilir, bu da yargı işi. Bizim konumumuzu iddianame tanzim edildikten sonra değerlendirmemiz daha uygun olur. Önceki davayı esas alırsak, 12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili olarak davanın başlamasına birkaç gün kala Bakanlar Kurulu davaya müdahil olmanın doğru olacağını ifade etmişti. Şimdi 28 Şubat süreciyle ilgili iddianın ne olduğunu, delillerin nelerden ibaret olduğunu, kimlerin sanık olduğunu etraflıca değerlendirerek hem bireysel olarak hem de Bakanlar Kurulu olarak bu konuda nasıl bir davranış içerisinde olacağımızı ancak o zaman görebiliriz.'

BARZANİ İÇİN ZAMAN BELLİ DEĞİL

Başbakan Yardımcısı Arınç, bu hafta Türkiye'ye geleceği iddia edilen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin lideri Mesut Barzani'nin geliş tarihinin belli olmadığını da söyledi. Arınç, 'Gelebilir, görüşülecek konular da vardır. Böyle bir zamanlama tespit edilmiş değildir' ifadesini kullandı. Tarık Haşimi'nin Türkiye temasları konusundaki sorular üzerine de Arınç, 'Bir süre Türkiye'de kalacağını biliyoruz. Sığınma talebi olduğu ve sürekli kalacağı haberleri doğru değil' yanıtını verdi.

KKTC'DE B PLANI HABERİ YANLIŞ

Arınç, 'Suriye'deki gelişmeler ve Türkiye'nin bundan sonra atacağı adımın ne olacağına' ilişkin bir soru üzerine bu konunun gündeme gelmediğini söyledi. Arınç, Esed'in şiddetin durması ve halkın taleplerine cevap verilmesi konusundaki hiçbir sözü tutmadığını vurguladı.

Kıbrıs'ta müzakerelerin sonuçsuz kalması halinde B Planı'nın uygulanacağı ve KKTC'nin 'Kıbrıs Türk Devleti' olarak yeni yapılanmaya geçeceği yolundaki iddialar konusunda Arınç, bu konuda bir referansa sahip olmadıklarının altını çizdi.


VETOLU YASA GERİ GELiYOR

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in vetosu nedeniyle yasalaşmayan Türk Petrol Kanun Tasarısı yeniden düzenlenerek dünkü Bakanlar Kurulu'nda tekrar gündeme geldi. Toplantıda Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın sunduğu taslak imzaya açıldı. 1954 tarihli kanunun yerini alması öngörülen düzenleme 39 maddeden oluşuyor. Arama yapılacak yerlerde devlet payını yeniden belirleyecek taslağın, imzalar tamamlandıktan sonra Meclise gönderilmesi öngörülüyor. Kurul'da, Basın Kanunu'u değişikliği de imzaya açıldı. Değişiklikle, internet medyası ve haber siteleriyle ilgili hukuki boşluk doldurulmuş olacak. Memurlarla toplu sözleşme görüşmelerinin önümüzdeki hafta başlamasını öngördüklerini belirten Bakan Arınç, 'Memurun hak kaybına uğramayacağı yönünde hükümetimizin bilgisi var. Görüşmeler Mayıs ayı içinde sonuçlanırsa, ocaktan itibaren uygulanacağını ve memurların zamlı maaşlarını alacakları ifade edilmişti' dedi.




12 yıl önce
default-profile-img