|

Hükümetin çıkışı doğru bir tavır olarak değerlendirildi

Hükümetin Genelkurmay'ın açıklamasıyla ilgili tavrı olumlu değerlendirildi. Hükümetin açıklamasından sonra gazetecilerin yorumları da değişmiş durumda. Genel kanaat, Hükümetin cevabının yerinde olduğu şeklinde. İşte yorumlar...

00:00 - 28/04/2007 Cumartesi
Güncelleme: 16:46 - 28/04/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Hükümetin çıkışı doğru bir tavır olarak değerlendi
Hükümetin çıkışı doğru bir tavır olarak değerlendi

HASAN CEMAL


"Doğru bir tavırdır. Hükümet olayı eğip bükmeden üstüne almıştır. Bence Hükümetin tavrı doğrudur. Hükümetin şu aşamadaki açıklaması yerinde oldu. Hükümet ilk kez askeri müdahale karşısında geri adım atmadı, Genelkurmay'a yerini hatırlattı, demokrasinin dışına çıkmamasını söyledi, her sorunun hukuk içinde çözüleceğini söyledi.


Bir diğer nokta da içindeki son derece yanlış bilgilerden dolayı üzücü olduğunu söyledi. Yargıyı etkisi altında bırakacağından olumsuzluğunun altını çizdi. Siyaseti alet edilerek Yüksek Mahkemeye götürülüyor."



MEHMET BARLAS


Hükümeti kutluyorum. çok yerinde bir açıklamadır. Cemil Çiçek in açıklaması asker hükümet gerginliğini bekleyenlerin umutlarını söndürdü. Demek ki hükümet anayasa mahkemesinin kararını bekleyecek. ikinci tur devam edecek. Durumu normalleştirme yolunda bir adımdır.


MEHMET OCAKTAN


Hümümet demokrat bir tavır ortaya koymuştur. Hükümet Genelkurmay'a görevini hatırlatmış ve Başbakanlığa bağlı bir kurum olduğunu ortaya koymuştur.


FEHMİ KORU


Hükümetin ciddi bir değerlendirme yaptığını anlıyorum açıklamadan. Bu açıklama demokratik sürecin devam etmesi anlamında önemli. Türkiyede demokratik gidişin durduğunu düşünüyorum. Bence sancılar yaşıyoruz. Daha iyi olacak diye düşünüyorum.



TAHA AKYOL


"Hükümet dik duruşunu ortaya koydu. Genelkurmay hükümet emri altındadır. Sanıyorum, Milli Eğitim aracılığıyla laik kesimin endişelerini giderici adımlar atılacağını bekliyorum.


Büyük bir ihtimalle erken seçim kararı olacaktır. Yalnız bu erken seçim cumhurbaşkanını seçmeden önce mi yoksa şu an belli değil."


MUSTAFA KARAALİOĞLU


Genelkurmay'ın açıklaması destek bulmadı. Kendi imajları açısından da iyi olmadı. Verilen örnekler sonuçta bizim değerlerimiz içindir. Umurım bu kötü gün bugün biter. Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar bu açıklamanın gölgesinde kalacaktır.




BASIN TOPLANTISI




17 yıl önce