|

İhsanoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na misilleme

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyadına "Alemdaroğlu' dedi. Ekmeleddin ismini bir kaç kez yanlış telafuz eden Kılıçdaroğlu'nun ardından İhsanoğlu'ndan misilleme geldi. İhsanoğlu, 1997 senesinde İstanbul Üniversitesi rektörlüğü yapan Kemal Alemdaroğlu tarafından üniversiteden kovulmuştu.

İha
00:00 - 26/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:35 - 26/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İhsanoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na misilleme
İhsanoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na misilleme

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Antalya'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyadını yanlış söyledi.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL ALEMDAROĞLU...

İhsanoğlu, "Geçen yerel seçimde hangi partiye oy verdiniz?" şeklindeki bir soruya, "Bu kadar detaya girmek istemem. Ailem Demokrat Partili bir aile. Eşimin ailesi de aynı şekilde. Eşimin ailesi daha ileri noktada DP'yi kuran, Adalet Partisi'ni kuran ailelerden bir tanesi. Türkiye'de siyasi topografyada büyük değişiklik var. Bugünün durumunu 14 Haziran'a dönelim. 14 Haziran günü ne oldu? CHP Genel Başkanı Kemal Alemdaroğlu (Kılıçdaroğlu çok özür dilerim.Yorgunluğumu mazur görünüz) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ikisi açıklama yaptılar. Biz anlaştık. Ortak aday üzerinden ismi söylediler. Bu çok önemli bir hadise. Çok önemli bir gelişme. CHP nedir? Türkiye'nin en eski partisi. Cumhuriyetin kurucusudur. MHP Türk milliyetçiliğinin partisidir. Bu iki siyasi partinin tabandaki kitlelere arasında bir uzlaşma başlamıştır. Bu iki lider bence siyasi ittifakın ötesinde tabandaki bu yaklaşmayı sağlayan, yaklaşmanın sayesinde tabandan olan bir uzlaşmanın ifadesi olarak bir isim etrafında anlaşabileceklerini isim arayışı bu 14 Haziran.

10 yıl önce