|

İl başkanları geri adım atmadı

Ankara'da toplanan il başkanları, Kılıçdaroğlu'na desteği sürdürme kararı aldı

Cihan
00:00 - 18/05/2010 Salı
Güncelleme: 13:02 - 18/05/2010 Salı
Yeni Şafak
İl başkanları geri adım atmadı
İl başkanları geri adım atmadı

CHP'de Deniz Baykal'ın istifasının ardından boşalan genel başkanlık koltuğuna kimin oturacağı tartışmaları sürerken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve Baykal'ın geri dönüp dönmeyeceği konularını görüşmek üzere il başkanları genel merkezde bir araya geldi.


CHP Genel Başkanvekili Cevdet Selvi Başkanlığı'nda toplanan il başkanları, toplantı öncesinde genel başkan koltuğunda kimi görmek istedikleri yönünde açıklamalarda bulundu.


Dün Genel Sekreter Önder Sav ve Kılıçdaroğlu ile yemekli toplantıda bir araya gelen il başkanları, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına bir kez daha desteklerini açıkladılar.


İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda net bir cevap vermedi. Edirne, Batman, Mardin, Kastamonu il başkanları, Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkanı olarak görmek istediklerini söyledi.


Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçoğlu, 'Baykal her zaman gönlümüzde. Ancak akılla hareket etme zamanı. O nedenle Kılıçdaroğlu ile yola devam edilmelidir.' dedi.


Öte yandan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, CHP MYK ve Deniz Baykal'ın görüşünü almadan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açkılayan Önder Sav'a yönelik CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in dün bir televizyon programında 'bizi arkadan hançerledi' sözlerini doğru bulmadıklarını söyledi.

14 yıl önce