|

İmralı'ya BDP heyeti gidecek

Başbakan Yardımcısı Arınç, terör örgütüne silah bıraktırma sürecinde bir BDP'li heyetin daha İmralı'ya gideceğini söyledi. Arınç, 'Eylemlerdeki düşüş oranına bakınca olumlu ve düz istikamette gittiğimizi söylemek mümkün' dedi

Aa
00:00 - 3/02/2013 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 3/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
İmralı'ya BDP heyeti gidecek
İmralı'ya BDP heyeti gidecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da bir televizyonda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Arınç, PKK'ya silah bıraktırmayı amaçlayan ve MİT'in İmralı görüşmeleriyle başlayan sürece ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Terörle mücadele eden asker olsun, sivil olsun herkesle konuşulduğunda ''bu sadece silahla başarılacak bir şey değil, mutlaka ekonomik, siyasi tedbirlere de ihtiyaç var' denildiğine değinen Arınç, şunları söyledi:

ÖNCE SİLAH BIRAKMALI

''O yüzden hükümetimiz bir vesileyle örgüt ve örgütün lideri konumunda olan kişiyle görüşmek imkanı buldu. Bu görüşmelerle de amaç şudur; örgütün önce silah bırakması, eylemden vazgeçmesi, kan dökülmemesi. İkincisi, mümkünse Türkiye dışına çıkması, üçüncüsü oradan da belki bir şekilde dağılmak suretiyle artık örgütün silahlı eylemde bulunmaktan vazgeçmiş olması. Bunun arkasında da şüphesiz başka tedbirlerle artık örgütün eylemlerinin sonuna geldiğini hepimizin bilmesi.'

BDP'Lİ HEYET GİDECEK

Görüşmeleri MİT'in yürüttüğünü belirten Arınç, 'Şu andaki gidişatımız, bildiğiniz gibi bir heyet gitti, BDP'li iki milletvekili. Şimdi bir heyet daha gidecek, Öcalan'ın belli bir şekilde verdiği mesajlarla örgütün silah bırakmasının mümkün olabileceği anlaşıldı. Ondan sonraki aşamaları da belki bu görüşmelerin devam etmesi suretiyle bir şekilde temin edilmiş olacak'' dedi. Arınç, 'Şu anda MİT'le ilgili bir çalışmanın devam ettiğini söyleyebilirim. İki, olumlu cereyan ettiğini söyleyebilirim. Üç, verilen mesajlarla ve son eylemlerdeki düşüş oranına baktığımızda sanki olumlu bir noktada ve düz bir istikamette gittiğimizi söylemek mümkün'' diye konuştu.


11 yıl önce