|

'İmralı'ya kim hangi kıyafetle gitti' tepkisi

Terörün bitmesini isteyenler yanında bitmemesi için çaba sarf edenlerin de bulunduğunu kaydeden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek habercilere süreçle ilgili uyarılarda bulundu.

Cihan
00:00 - 22/02/2013 Cuma
Güncelleme: 17:21 - 22/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
'İmralı'ya kim hangi kıyafetle gitti' tepkisi
'İmralı'ya kim hangi kıyafetle gitti' tepkisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin terör sorunun mutlaka çözmesi gerektiğini ancak bu son süreçte herkesin dikkatli olmasının zorunlu olduğunu söyledi. Sürece ilişkin herkesin konuşmasının yanlış olduğunu, konunun uzmanlarının değerlendirme yapmasının daha sağlıklı olduğunu ifade eden Çiçek, terörün bitmesini isteyenler yanında bitmemesi için çaba sarf edenlerin de bulunduğu kaydetti.

Çiçek Dolmabahçe Sanat Galerisinde açılan Osmanlı Sarayı'nda Japon Rüzgarı isimli sergiyi açtı. Sergi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çiçek, Türkiye'nin terör sorunundan mutlaka kurtulması gerektiğini ifade ederek, terör nedeniyle Türkiye'nin uluslararası camiada alması gereken yeri alamadığını belirtti.

Sorun ileri boyuta taşınsın diye çalışanlar var

Kamuoyunda yer alan ve süreç ile ilgili fazlaca isimlerin gündeme gelmesini eleştiren Çiçek, "Sorunun çözümü için çaba sarf edenlerden daha fazla bu sorun daha ileri boyutlara çıksın diye politika yapan bir kısım çevrelerin ve dış çevrelerin de bulunduğunu bilmemiz lazım. Dolayısıyla sadece isimler üzerinden bir tartışma yaparsak bu sorunu anlamadan bu süreçleri de yeteri kadar değerlendiremeyiz.Kimin gidip geldiği önemli değil, işin sonunda varacağımız yer önemli" dedi.

"Kim ne katkı verecekse gün bugündür" diyen Çiçek'in üzerinde durduğu diğer konu da süreçle ilgili yapılan haberlerde kullanılan dil ve bilgi kirliliği ile ilgiliydi. Çiçek, kamuoyunun aydınlatılmasının önemli olduğunu ancak konunun magazinleştirilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Çiçek, "sizler elbette haber yapacaksınız. Ama hava raporu açıklar gibi her saat başı ne oluyor, kim gidiyor, hangi gemiyle hangi kıyafetli gitti, valizinde ne vardı. Bunlar bence bizi sonunun özünden uzaklaştırır. O zaman da istediğimiz sonucu elde etmekte zorlanırız." ifadesini kullandı.

Yeni bir yol haritası geleceğine ilişkin bir soruyu cevaplayan Çiçek, "Ne geleceğini ben bilemem. Kim söyledi." diye sordu. Sürecin devamında Batı ülkelerinde de benzer konularda belli yöntemler kullanıldığını anlattı. Türkiye'de konuyla ilgili büyük bir bilgi kirliliği yaşandığının altını çizen Çiçek, "Sürece en büyük zarar buradan gelir. Dediniz ki 'yol haritası gelecek' kim söyledi, ne zaman gelecek.? Yani işin adını kendimiz koyuyoruz, içeriğini kendimiz dolduruyoruz. Görüşmelerin de ne anlama geldiğini anlamak zorlaşıyor. Bu işin esasını Türkiye'de bilen bir kaç kişi var. Ben dahil herkes mikrofon uzatılınca konuşuyoruz. Bilenlerin sayısı bir elin parmağının sayısını geçmez... Giden gitsin, gelen gelsin. İşin uzmanları açıklasın. Ne ben açıklama yapayım, ne siz tahmin yapın."

'Umutlu musunuz?' yönündeki soruya ise Çiçek, "Ben roman yazarı değilim. Bu işte gerçekçi olmak lazım." ifadelerini kullandı.

11 yıl önce