|

İnce: Dershanelere sahip çıkmalıyız

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce "eğer Başbakan 'Ben bu cemaate kızdım bu cemaati cezalandıracağım onun için dershaneleri kapatıyorum' dediğinde, dershanelere de sahip çıkmalıyız" açıklamasında bulundu.

.
00:00 - 2/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:58 - 2/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
İnce: Dershanelere sahip çıkmalıyız
İnce: Dershanelere sahip çıkmalıyız

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti'yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Bunları Mart ayında yaralayacağız, 2015'te düşürüp, otobüsleri Meclis'e çekip doğru Yüce Divan'a götüreceğiz" dedi.

Muharrem İnce, Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde partisinin belediye başkan adayı tanıtım toplantısına katıldı. İlçe başkanlığına gelen İnce, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Parti binası girişinde kurban kesen partililer, İnce ile Elmalı Belediye Başkan Adayı Mehmet Tufan'ın alnına kan sürdü. Parti binası balkonundan vatandaşlara seslenen İnce, konuşmasına, "Bu devletin, Cumhuriyetin malına bonkör, Atatürk devrimlerine nankör, vatandaşların sorunlarına bakan kör, millete diktatör olan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum" diyerek başladı. İnce, şöyle devam etti:

"Sen ey Recep Erdoğan, El Kaide'ci, El Nüsra'cı oldun. AB'ci oldun, ABD'ci, Şangay'cı oldun. İmralı'cı, Kaddafi'ci, Esad'cı oldun, fesatçı oldun, orta yolcu oldun. Papaz elbisesi giydin, çevreci, yeşilci oldun. Adnan Şenses'ciydin Ahmet Kaya'cı oldun. Bir tek Atatürkçü olamadın. Maşallah ayakkabı fabrikası gibi her numara var" dedi.

CHP'nin bu ülkenin kurucu idaresi ve kurucu partisi olarak, dünyanın en eski 10 partisinden birisi olduğunu kaydeden İnce, kişilerin Türk, Sünni Alevi, Laz, Çerkez, Boşnak olmasının sorun olmadığını ve hepsinin Türk milletinin bir parçası olduğunu söyledi.

'DERSHANELERE DE SAHİP ÇIKMALIYIZ'

Haksızlığa hukuksuzluğa uğrayanlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Muharrem İnce, Uludere'de hayatını kaybeden aralarında çocukların da bulunduğu 34 kişiye herkesin sahip çıkması gerektiğini de dile getirdi.

Alevilerin cemevlerinin ibadethane sayılması talebine sahip çıkmak için Alevi olunması gerekmediğini anlatan İnce, "Caminin elektriğini, suyunu devlet ödüyorsa Alevilerin cemevleri için de bu talebine sünniler olarak haksızlık yapılmasın demeliyiz, eğer Başbakan 'Ben bu cemaate kızdım bu cemaati cezalandıracağım onun için dershaneleri kapatıyorum' dediğinde, dershanelere de sahip çıkmalıyız. Bunun için cemaatçi olmaya gerek yok. Adam olmak yeterlidir. Vicdanlı, adaletli olmak yeterlidir" diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarında direnen yaşlı teyzeye, Hizbullah'ın kayıtları polis tarafından cep telefonuna yüklendiği için 16 yıl hapis cezasına çarptırılan teğmene de sahip çıkılması gerektiğini anlatan İnce, "Eğer bu ülkede dershaneler kapatılırsa işsiz kalan öğretmenlere bir holding patronu iş veririm diyorsa. İkinci gün maliyeciler holding patronuna gidiyorsa, o holding patronuna da sahip çıkmalıyız. Bir tek kum torbasına çevirdiği başta Bülent Arınç var ya bakanlara sahip çıkmamalıyız, salın gitsin onları" diye konuştu.


10 yıl önce