|

İstanbul'a iki dev meydan

İstanbul çehresi baştan aşağıya değişiyor. Biri Anadolu diğeri Avrupa yakasında iki yeni meydan yapılacak. Başbakan Erdoğan STK'lara seslenerek "Gidin doldurabilirseniz o alanda mitinginizi yapın" dedi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 9/02/2013 Cumartesi
Güncelleme: 17:08 - 9/02/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'a iki dev meydan
İstanbul'a iki dev meydan

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, partisinin 'İlk Hedef 2014-Seçim Sürecini Başlatıyoruz' sloganıyla düzenlenen İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda İstanbul'da devam eden ve planlanan projelerden bahsetti.

Birer hafta arayla açalım

Marmaray'ın 29 Ekim'de hizmete gireceğini söyleyen Erdoğan, Belki İstanbul-Ankara hızlı tren hattını da aynı gün açarız. Ya da birer hafta ay arayla açalım ki heyecanı hemen bitirmeyelim" dedi.

İki dev meydan

İstanbul'a iki büyük meydan yapılacağını dile getiren Başbakan, Meydanların birinin Anadolu yakasına diğerinin ise Avrupa yakasına yapılacağını söyledi. Bu meydanların devasa büyüklükte olduğunu söyleyen Erdoğan, partilere ve STK'lara seslenerek "Gidin doldurabilirseniz o alanda mitinginizi yapın" dedi.

Taksim Meydanı'nda sona yaklaşıldı

Taksim Meydanı projesinden de bahseden Başbakan, CHP'yi de eleştirdi. Projesde sona yaklaşıldığı müjdesini veren Erdoğan, şunları söyledi; "Bu çalışma başladığında solcular ayağa kalktı. Bu solcular nasıl kalktılarsa öyle yatmak istiyor. Hizmet diye bir dertleri yok.

O kışla tekrar yapılacak

Taksim'deki o kışla tekrar yapılacak. Bunun buradan söylüyorum. Ya şu CHP'nin genel başkanı 'şunu şunu yapacağız desin ama yok... İktidar olursak bunları yapacağız de. İkitadar da olamayacaksın da... Bunlar herşeye karşı. 3. köprüye de karşılar'

11 yıl önce