|

İstihbarat örgütleri bize tuzak kuruyor

.
00:00 - 22/07/2014 Salı
Güncelleme: 01:04 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
İstihbarat örgütleri bize tuzak kuruyor
İstihbarat örgütleri bize tuzak kuruyor

Başbakan Erdoğan Ankara'da Alevi ve Bektaşi kanaat önderleri ile iftada bir araya geldi. Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Cemal Canpolat, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Mustafa Özcivan'ın da bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan Erdoğan, birlik beraberlik mesajı verdi. Başbakan özetle şunları kaydetti:

Kardeşini katleden, bizimle aynı dinden, aynı mezhepten olamaz. Kardeşlerin Sünni ya da Şii olması, Alevi ya da Hanefi olması birbirlerine birbirlerinin kanını asla helal yapmaz.

Ortadoğu'da, kardeşleri Şii ve Sünni diye ayırıp birbirlerine düşürmek isteyenler, bu kirli oyunu Türkiye'de de oynamak istediler. Allah'a hamdolsun ki Türkiye, kurulan onca tuzağa rağmen bu nifak tuzağına düşmemiş ve düşmeyecektir.

Sadece Alevi kardeşlerimizin değil, Sünni, Türk, Kürt, azınlık tüm kesimler için de geçmişten gelen sorunlar var. Bu sorunları samimiyetle kabul ediyoruz. Ama biz bir şeye inanıyoruz, hiçbir sorun çözümsüz değildir.

Sadece istihbarat örgütlerini değil daha ileri gidiyorum ülkemizin dışında Batı dünyasındaki ülkelerin birçoğu ne yazık ki bizi birbirimize düşürmek için her türlü planı, projeyi yapıyorlar.

Aramızdan istismar siyasetini, marjinal örgütleri, uluslararası örgütlerini çekip alacak, birbirimize gönüllerimizi açacağız.


10 yıl önce