|

Kalyoncu'yu Gül uğurladı

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Kalyon İnşaat'ın sahibi Hasan Kalyoncu (59) için Hacı Bayram Camisi'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkan Gül de katıldı. Gül, Kalyoncu'nun tabutunu bir süre omuzunda taşıdı. Kalyoncu, Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Fazlı Şahan
00:00 - 24/11/2008 Pazartesi
Güncelleme: 03:40 - 24/11/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Kalyoncu'yu Gül uğurladı
Kalyoncu'yu Gül uğurladı

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Kalyon İnşaat A.Ş'nin sahibi Hasan Kalyoncu (59) için Hacı Bayram Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Gül, Kalyoncu'nun tabutunu bir süre omuzunda taşıdı. Kalyoncu, Gölbaşı Mezarlığında toprağa verildi.

İşadamı Hasan Kalyoncu dün Hacıbayram Camisi'nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün hayatını kaybeden Kalyon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Gazikent Üniversitesi'nin sahibi ve iş adamı Hasan Kalyoncu'nun cenaze namazı ikindi namazının ardından Hacıbayram Camisi'nde kılındı. Kalyoncu'nun cenazesi daha sonra Gölbaşı Mezarlığı'na defnedildi.

GÜL TABUTU OMUZLADI

Kalyoncu'nun cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez kıldırdı. Namazın ardından, Cumhurbaşkanı Gül de Kalyoncu'nun tabutunu omzunda bir süre taşıdı. Cenaze namazını sağlık sorunları nedeniyle oturarak kılan Necmettin Erbakan, namazın ardından Hacı Bayram Türbesi'ni ziyaret etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören sırasında polis cami girişinde barikat oluşturdu ve camiye gelenler üst aramasından sonra avluya alındı. Tören öncesinde cami şerefesinde özel harekat polislerinin görevlendirildiği görüldü.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Kalyoncu'yu sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cenaze törenine, Kalyoncu'nun ailesi ve yakınları ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Vekili Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek, Murat Başesgioğlu ve Kürşad Tüzmen, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan ve çok sayıda iş adamı katıldı.


Af sonrası Erbakan'la ilk buluşma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile kapatılan Refah Partisi eski genel başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan 23 Ekim 2005'den bu yana ilk kez bir araya geldiler. Necmettin Erbakan'ın eşi Nermin Erbakan'ın vefatı nedeniyle taziye ziyaretinde biraraya gelen Gül ile Erbakan 3 yıl sonra ilk kez biraraya geldi. Dünkü buluşma Erbakan'ın, ev hapsi cezasının Gül tarafından kaldırılması ardından da ilk buluşma niteliği taşıyor.



15 yıl önce