|

Kamalak: Nimet var ama adil düzen yok

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam ülkelerinde yaşanan acılara işaret ederek, "Bu dünyada herkese ama herkese yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır ancak adil bir düzen yoktur. Adil bir düzen olmadığı içindir ki, milyonlarca insan vatanından koparılmış, mülteci hayatı yaşamaya mecbur bırakılmıştır" dedi.

Aa
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 09:41 - 21/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kamalak: Nimet var ama adil düzen yok
Kamalak: Nimet var ama adil düzen yok

Partisinin İzmir il teşkilatınca düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Kamalak, yeryüzünde 60 İslam ülkesi bulunduğunu, ancak bunların hiçbirisinin gerçek anlamda bağımsız olmadığını ve sınırlarının Türkiye'de dahil kendisi tarafından tespit edilmediğini ifade etti.

İslam ülkelerinin yaşadığı acıların sona ermesinin tek yolunun birleşmelerinden geçtiğini dile getiren Kamalak, "Tek çare ama tek çare, bütün Müslümanların bir araya gelmesidir. İslam birliğinin kurulmasıdır" dedi.

Kamalak, İslam dünyasında, küresel emperyalizmin oyunları nedeniyle büyük acılar yaşandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu dünyada herkese ama herkese yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır ancak adil bir düzen yoktur. Adil bir düzen olmadığı içindir ki, milyonlarca insan vatanından koparılmıştır, mülteci hayatı yaşamaya mecbur bırakılmıştır. Birleşmiş Milletler'in istatistiklerine göre, sadece 2012 yılında mülteci hayatı yaşamaya mecbur kılınan insan sayısı 45 milyondur. Öbür taraftan bu dünyada herkese yetecek nimet bulunduğu halde milyonlarca insan sömürülmüş, servetlerine el konulmuş, kendileri ise açlığa, sefalete, ölüme terk edilmiştir."

Mısır'da ordunun yönetime el koyması

Mısır'da, seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordunun yönetime el koymasıyla görevden el çektirilmesine de değinen Kamalak, küresel emperyalizmin, İslam ülkelerini, kölelik düzeninin modern bir uygulaması olarak, kendi çıkarları doğrultusunda hareket edecek liderler aracılığıyla sömürmeye devam ettiklerini söyledi.

Kamalak, Batı'nın Müslüman ülkeler için demokrasi söylemlerinin de bir aldatmaca olduğunu ifade ederek, "Batı için demokrasi, eğer kendilerine kul, köle olacak şef garsonların, şef kölelerin seçimine yarıyorsa bir anlamı vardır, yoksa seçimin hiçbir değeri yoktur. Önemli olan kendilerine uşaklık edecek kişilerin iş başına gelmeleridir. Öyle olmadığı takdirde derhal bir takım mekanizmaları harekete geçirirler" ifadelerini kullandı.

Bu yüzden, İslam alemindeki gelişmelerin, birbirinden bağımsız ele alınması halinde sağlıklı bir sonuca ulaşılamayacağını belirten Kamalak, Türkiye üzerinde de tehlikeli bir oyun oynandığını kaydetti.

Irak'ta ve son dönemde de Suriye'de oynanan senaryolarla nihai hedefin Türkiye'nin parçalanması olduğunu savunan Kamalak, şöyle konuştu:

"Tek çare bir araya gelmemizdir. Bizler Kürdüyle Türküyle, Lazıyla Çerkeziyle hepimiz bu milletin, tarihin en şanlı, en aziz, en şerefli milletinin evlatlarıyız. Biz bir bütünüz. Sarhoşumuz da Müslümandır, alkoliğimiz de Müslüman ancak iki asırdır milletin inancıyla oynanmıştır ama temeldeki o öz, cevher yok edilememiştir. Unutmayın; Rabbimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz birdir. Öyle olunca birlik olmak mecburiyetindeyiz. Küresel emperyalizm bizleri birbirimize düşürebilmek için özellikle ırk ve mezhepsel farklılığı öne çıkmaya, buradan bu aziz milleti bölmeye çalışmaktadır."

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç'ın da katıldığı iftarda, İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu dua okudu.

11 yıl önce