|

Kamer Genç'e tersten ceza

TBMM Genel Kurulu''nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı''nın oturumu yönetme şeklini eleştirdi ve buna tepki gösterdi.

Dha
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:25 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kamer Genç'e tersten ceza
Kamer Genç'e tersten ceza

İkili arasında sözlü tartışma yaşanınca Bahçekapılı, TBMM İçtüzüğünün 162''nci Maddesinin 1''nci Fıkrasına göre ceza verilmesini Genel Kurul''a teklif etti .Genç'e 2 birleşim geçici olarak dışarı çıkartıldı.

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair 15 Maddelik Kanun Teklifi, 2 hafta süren görüşmelerin ardından tamamlandı. Tümü üzerinden yapılan oylamayla teklif TBMM Genel Kurulu''nda kabul edilerek yasalaştı. Teklif görüşmeleri sırasında ise CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı arasında birçok kez sözlü tartışma yaşandı. Bahçekapılı''nın oturumu yönetme şeklini eleştiren ve buna tepki gösteren Genç''in söylediği sözlere, Bahçekapılı tepki gösterdi. Kanun teklifinin tümü üzerinden oylanarak yasalaşmasının ardından Kamer Genç'in eleştirilerini sürdürmesi üzerine Bahçekapılı, "161''nci Maddenin 3''ncü Fıkrasını okuyorum. ''Görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanı''na, TBMM''ye, TBMM Başkanı''na TBMM Başkanlık Divanına, Başkanlık görevini yerine getiren Başkanvekiline hakarette bulunmak, sövmek veya onları tehdit etmek, yahut Türkiye Cumhuriyeti veya onun Anayasa düzenine sövmek'' İçinde bulunduğumuz birleşimde Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yapmış olduğu bütün davranışlarıyla bu hükme uygun davranmıştır. Bu nedenle kendisine 162''nci Maddenin 1''nci Fıkrasına göre ceza verilmesini Genel Kurul''a teklif edeceğim." dedi.

Buna CHP''li Milletvekilleri tepki gösterdi. Bahçekapılı, Genç veya CHP''li bir milletvekilinin konuyla ilgili savunma yapıp yapmayacağını sordu. Ancak savunma talebi olmadı. CHP''li milletvekillerini tepkisi sürünce Bahçekapılı birleşime ara verdi ve partilerin Grup Başkanvekillerini odasına davet etti.

Yaklaşık 15 dakika Grup Başkanvekilleriyle süren görüşmenin ardından TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı birleşimi tekrar açtı ve ardından ''Sen sağırmısın. Niye cevap vermiyorsun perişan edeceğim seni. Şeref ve namusla hareket et. Yazık olsun yazık. AKP militanı gibi meclisi yönetiyorsun.'' yönündeki Genç''in kendisine söylediği sözleri tutanaktan okuyarak Genel Kurul''a hatırlattı. Ardından Kamer Genç savunma yaptı.

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLERİ ARKASINI DÖNDÜ

Kamer Genç''in kürsüden savunmasını yaptığı sırasında çok sayıda AK partili Milletvekili Genel Kurul Salonu''ndan ayrıldı. Salonda kalanların bir çoğu da Genç''in konuşması sırasında arkasını döndü. Savunmanın ardından Bahçekapılı Genç''e 2 birleşimden geçici olarak dışarı çıkartılmasını oyladı ve kabul edildi.

AF DİLEYİN

Cezanın kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Genç''e seslenerek, ''Özür dilerse açık açık bu cezayı geri alacağım. Açıkça af dilerseniz cezamı geri alacağım.'' dedi. Bahçekapılı''nın bu sözlerine AK Partili milletvekilleri ise tepki gösterdi.

ÖZÜR DİLEMEDİ

Ardından söz isteyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç tekrar kürsüye çıktı. Genç Bahçekapılı''ya tekrar tepki göstererek, Ne sizden özür dilerim, nede bu gruptan özür dilerim. Sizin verdiğiniz ceza benim için onurdur. Siz kimsiniz bana ceza vereceksiniz.'' dedi. Genç''in bu sözlerine AK Partililer tepki gösterince gerginlik yaşandı. Bahçekapılı''da birleşime ara verdi. Bu sırada Genç ise Genel Kurul Salonu'ndan ayrıldı. Bahçekapılı''nın kararına CHP''li milletvekilleri ise tepki gösterdi.


10 yıl önce