|

Kamer Genç'in annesinden özür dilerim

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM Genel Kurulu'nda kullandığı küfürlü ifadeler nedeniyle Meclis'ten, halktan ve tüm kadınlardan özür dileyerek, 'Partim zarar görürse gereğini yaparım Ana ile başlayan o sözlerden dolayı çok üzgünüm. Çünkü hiçbir anne soytarı doğurmak istemez. Rahmetli annesinden özür diliyorum ama o şahıstan (Kamer Genç) özür dilemiyorum' dedi. 

Aa
00:00 - 2/05/2013 Perşembe
Güncelleme: 18:07 - 2/05/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Kamer Genç'in annesinden özür dilerim
Kamer Genç'in annesinden özür dilerim

Aslan, Meclis'te gazetecilere AK Parti Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini değerlendirdi. Aslan, 'AK Parti ilkeli bir partidir; ilkelerine, felsefesine uymayanlar hakkında da gereğini yapar. Bu açıdan 'Niye disipline sevk edildim' gibi bir kırgınlığım yok. CHP bundan ders almalı' görüşünü kaydetti. 

Grup Disiplin Kurulu'ndan nasıl bir sonuç beklediği sorusuna Aslan, 'Karşılığını bilmiyorum, okumadım. Partiden ihraç, atılma gibi bir sonuç olacağını sanmıyorum. Öyle olsa partilerde adam kalmaz. Olsa bile, bu benim AK Parti ile gönül bağımı koparmaz' diye konuştu. 

Genel Kurul'daki ifadelerinin 'çok şık sözler' olmadığını, bu açıdan partisinin gereğini yapmasının doğal olduğunu, ayrıca yapması da gerektiğini ifade eden Aslan, şunları söyledi:

'Söz söylendi ve bitti. Ana ile başlayan o sözlerden dolayı çok üzgünüm. Çünkü hiçbir anne soytarı doğurmak istemez. Rahmetli annesinden özür diliyorum ama o şahıstan (Kamer Genç) özür dilemiyorum. Milletten, Meclis'ten ve tüm kadınlardan özür diliyorum. Çok üzgünüm. O cümleyi nasıl kullandığımın farkında değilim. Çok uygun ve yerinde olmamıştır. Eğer partime bir zarar gelirse, bunda dolayı sıkıntıya düşerse gereğini yaparım. Bunun gereği neyse onu yaparım. Ama olacağını düşünmüyorum. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile görüştüğünü belirten Aslan, 'Fatma Hanım için ya da onu korumak için yapmadım. Ben 12 yıldır milletvekiliyim. Benim söylediğim dört cümle ama o şahsın yaptığı hakaretler, küfürler ciltler dolusu oldu. Zaman zaman sert çıkışlarım olmuştur ama böyle sözler olmadı. Kendimi kaybettim. Yoksa o cümleler kullanılmaz' dedi. 

 Aslan, hafta sonunda Kızılcahamam'da yapılacak AK Parti istişare toplantısına katılacağını belirterek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisiyle ilgili ifadeleri hakkında yorum yapmayacağını, kendi şahsi görüşü olduğunu söyledi. 

Genç ile Meclis'te karşılaşmadığını belirten Aslan, 'İnşallah karşılaşmayız. Karşılaşsam da bir şey olmaz. Bize kimse saldırmazsa, biz kimseye dokunmayız. Dokunacak olsak dokunurduk' diye konuştu. 


11 yıl önce
default-profile-img