|

Kapatılacak belediyeleri yeniden açacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni büyükşehir yasası ile kapısını kilit vurulacak belediyeleri, iktidara geldiklerinde yeniden açacaklarını söyledi.

Cihan
00:00 - 22/02/2013 Cuma
Güncelleme: 16:50 - 22/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
Kapatılacak belediyeleri yeniden açacağız
Kapatılacak belediyeleri yeniden açacağız

Serada yetişen domates, biber, salatalık gibi ürünlerle örtü altı üretimin merkezi olan Antalya''nın Kumluca ilçesinde vatandaşlara seslenen CHP lideri, ülkede her şeye zam yapılmasına rağmen domates fiyatının geçen yılla aynı olmasını eleştirdi. Geçimini çiftçilikle temin edene ilçe halkına domatesin fiyatı aynı kalıyorsa bir sorun olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu. ''İktidar neden çözmüyor?'' diye sordu.

Nüfusu 2 binin altında kaldığı için kapatılacak yerel yönetimler arasında Antalya''nın Side Belediyesi de olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Fransa''da 63 bin belediye var. Belediyeler demokrasinin merkezidir. Belediye kapatmak marifet değil, marifet yeni belediyeler açmaktır. Vatandaş kendi yöneticisini seçsin. Belediye başkanına ulaşsın, derdini anlatsın. Belediye başkanı sizin aranızda olmak zorunda, derdinizi dinlemek zorunda. Belde belediyelerini kapattınız. Önümüzdeki süreç içinde göreceksiniz vatandaş belediye başkanını göremeyecek. Onun için size sözüm var, iktidar olduğumuzda kapatılan beledilerin tamamını yeniden açacağız." diye konuştu.

AKAYDIN''A SAHİP ÇIKTI

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde cumhuriyet savcısı tarafından, toplu ulaşımda kullanılan akıllı kart sistemi A-Kent''le ilgili, ifadesi alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın''a sahip çıktı. Akaydın''ın çalışmaları sayesinde Türkiye''nin en temiz kentlerin biri olduğunu iddia ettiği Antalya''da yerde tek bir çöp bile bulmanın mümkün olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Sistemli bir baskı uygulanıyor. Müfettiş, savcı, polis gönderiliyor. Emin olun kimse bizi yıldıramaz. Verilmeyecek hesabımız yok. Her türlü hesabı vermeyi, namuslu görev kabul ederiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, ekonomiden dış politikaya kadar iktidarın uygulamalarını eleştirdiği konuşmasında Türkiye''nin yeni bir anlayışa, yeni yol haritasına ihtiyacı olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Bütün komşularımızla huzur ve barış içinde yaşayan bir Türkiye''ye ihtiyacımız var. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. İran''la, Suriye''yle, Rusya''yla niye kavga ediyoruz. Kimseyle kavga etmeyeceğiz, malımızı satacağız. Ticaret yapacağız, gelirimiz artacak. Barış içinde yaşacağız."

DOMATES SERASINA GİRDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Finike ilçesine harekete geçti. CHP liderini taşıyan otobüs ilçenin çıkışında durdu. Kılıçdaroğlu, burada Çatal ailesine ait domates serasına girdi. Kopardığı domatesi kokladıktan sonra bir süre aileyle sohbet eden CHP Genel Başkanı, baba Galip, anne Esra, çocuklar Kürşat ve Kaan ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ayrıldı. Kılıçdaroğlu''na otobüse binmeden önce bir başka vatandaş tarafından bir kasa domates hediye edildi.

"NÜFUSUN YÜZDE 50''Sİ BİN 200 LİRANIN ALTINDA GELİRE SAHİP"

Finike''de de otobüs üstünden ilçe halkına seslenen Kılıçdaroğlu, iktidar tarafından çıkarılan yasaları hatırlatarak, "Kime yararı oldu?" diye sordu. Vatandaşın cebindeki para artamadıkça yasaların bir işe yaramayacağını savunan Kılıçdaroğlu, Türkiye nüfusunun yarısının aylık gelirinin bin 250 liranın altında olduğunu, ay sonunu 400 lira ile getirmeye çalışan binlerce aile bulunduğunu söyledi.


11 yıl önce