|

Karman: Başörtülü kadınlar da meclise girebilmeli

Cihan
00:00 - 29/04/2012 Pazar
Güncelleme: 10:40 - 29/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Karman: Başörtülü kadınlar da meclise girebilmeli
Karman: Başörtülü kadınlar da meclise girebilmeli

Yemen'de kadınların güvenliği ve kadın hakları konusundaki çalışmalarından dolayı geçen yıl Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Tevekkül Karman, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni atıfta bulunarak, kadınların da başörtüleriyle meclise rahatça girebilmeleri gerektiğini söyledi. Karman, "Başörtülü kadınlar parlamentoda temsil hakkına sahip olmalıdır." dedi.

CHP'nin düzenlediği “Değişen Mevsimler: Arap Halkalarının Demokrasi ve Özgürlük için Yürüyüşü” adlı konferansa katılmak üzere Türkiye'de bulunan El-İslah Partisi kıdemli üyesi politikacı Karman, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, parlamentonun herkes için açık olması gerektiğini belirtti. Kadınların politikaya katılma hakkına sahip olduğunu savunan genç aktivist Karman, politikanın her aşamasında görev alabilmekle beraber kadınların dini inançları ve kıyafetlerini tartışmak zorunda kalmadan kamu kurumlarında da görev alabilmeleri gerektiğini vurguladı.

Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen ilk Yemenli kadın Karman, Türkiye'nin Suriye'deki halkı koruma konusunda sorumluluğu en fazla olan ülke olduğunu ifade etti. Karman, "Türkiye, eminim ki, Suriye konusunda elinden gelen tüm çabaları sergileyecektir." dedi.

Geçen yıl dünyada Nobel Barış Ödülüne layık görülen ikinci Müslüman kadın olan Karman, Yemenliler tarafından “Demir kadın” ya da “Devrimin annesi” olarak da adlandırılıyor.

12 yıl önce