|

Kaseti çıkan gidiyor

MHP'yi ve ülkücüleri sarsan video kasetler Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu'nun da kellesini aldı. Didinmez ve Barutçu'nun Bahçeli'nin baskısı soncu istifalarını açıklamak zorunda kaldıkları öğrenildi. Böylece MHP'de kaset nedeniyle istifa edenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Haber Merkezi
00:00 - 11/05/2011 Çarşamba
Güncelleme: 01:27 - 11/05/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaseti çıkan gidiyor
Kaseti çıkan gidiyor

MHP'yi sarsan kaset skandalı partinin Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile eski İstanbul İl Başkanı ve milletvekili adayı İhsan Barutçu'yu da yaktı.

İnternet sitelerinde yayınlanan seks görüntülerinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istifasını istediği Didinmez, hem partideki görevinden hem de milletvekili adaylığından, Barutçu ise milletvekili adaylığından istifa etti.

'Farklı ülkücülük' isimli sitede “Pislik3” ve “Pislik4” olarak yayınlanan görüntüler üzerine gözlerin çevrildiği Didinmez ve Barutçu ilk önce istifa etmeyeceklerini duyurmuşlardı.

ÖZEL HAYATIM

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada “Yaşadıklarım şahsımın özelidir. Buradaki sorumluluğum sadece aile fertlerine karşıdır” diyerek istifayı düşünmediğini ifade etmişti.

MHP Genel Merkezi ile ikili arasında yükselen gerilime Devlet Bahçeli, el koymak durumunda kaldı.

Bahçeli de yardımcıları vasıtasıyla ikiliye hem partideki görevlerinden, hem partiden hem de milletvekili adaylığından istifa etmeleri mesajını gönderdi. Bunun üzerine gece geç saatlerde istifa krizi aşılabildi.

ZORAKİ İSTİFA

Didinmez ve Barutçu ile ilgili kasetin ortaya çıktığı saatlerde İstanbul'da partisinin milletvekili adaylarını tanıtan Bahçeli, konu ile ilgili ilk değerlendirmeleri burada yapmıştı. İkili çıkan kaset nedeniyle aday tanıtım toplantısına gelememişti. Bahçeli de istifa mües- sesesinin işletilmesini istemişti. Bahçeli, ikiliden beklediği istifayı alamayınca önceki akşam kaset skandalını genel merkezde yaptığı toplantıda ele aldı. Kendileri hakkında toplantı yapıldığı ikiliye bildirilmesine rağmen, Didinmez ile Barutçu istifa etmeyeceklerini tekrarladılar. Bahçeli ağırlığını koyunca ise Didinmez ile Barutçu yazılı açıklama ile istifalarını duyurdular.

Didinmez, saldırının muhatabının Bahçeli olduğunu iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

“Her türlü çirkefliğin, alçaklığın, aşağılık metotların kullanılması suretiyle seviyesi düşürülen siyasi hayatımızda, MHP ve onun lideri Devlet Bahçeli ile birlikte Milliyetçi Hareket mensuplarına şahsımı aracı kılmak suretiyle zarar verip mahkum ettirilmeye çalışılmaması için, mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum partimdeki genel başkan yardımcılığı ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevleri ile parti üyeliğinden istifa ettiğimi ve milletvekili adaylığımdan da çekildiğimi camiamıza ve kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

4 KASET 4 KELLE

MHP ilk şoku “Pislik1” ve “Pislik2” görüntüleri üzerine yaşamış MHP Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu ile Recai Yıldırım istifa etmek zorunda kalmıştı. MHP yeni istifalar yaşanmaması durumunda 12 Haziran seçimlerinde 550 ye-rine 546 adayla yarışacak.


13 yıl önce