|

Kemal Bey'in yeni umudu 70'lik Keskin

Kılıçdaroğlu A Takımı'nı seçti. İkinci adam beklendiği gibi Adnan Keskin oldu. Çatışmacı kimliğiyle öne çıkan 1942 doğumlu Keskin, 90'lı yıllarda da genel sekreterlik görevinde bulunmuştu. Keskin, Baykal'la anlaşamadığı için partiden uzaklaşmıştı.

Haber Merkezi
00:00 - 31/07/2012 Salı
Güncelleme: 00:49 - 31/07/2012 Salı
Yeni Şafak
Kemal Bey'in  yeni umudu 70'lik Keskin
Kemal Bey'in yeni umudu 70'lik Keskin

CHP, Merkez Yönetim Kurulu listesi belli oldu. 18-19 Temmuz tarihlerinde yapılan CHP Kurultay'ında seçilen parti yönetimi için görevlendirme yapıldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 1942 doğumlu Adnan Keskin'i partinin ikinci adamlığına yani Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirdi.

Böylece eski genel başkan Deniz Baykal ile tartıştıktan sonra partiden uzaklaşan, memleketi Denizli'ye giderek ticaretle uğraşmaya başlayan Keskin, adeta küllerinden yeniden doğmuş oldu. 1990'lı yıllarda partinin genel sekreterliğini yapan Keskin çatışmacı kimliğiyle öne çıkıyordu.

SAV YOK AMA HALUK KOÇ VAR

CHP'nin MYK yönetiminde daha önce örgütten sorumlu olan Önder Sav yer almazken, Sav'a yakınlığıyla bilinen Haluk Koç parti sözcüsü ve kamu politikalarından sorumlu oldu.

GÜRSEL TEKİN DÖNDÜ

Önceki MYK'dan istifa eden Gürsel Tekin'e yeniden görev verildi. Tekin, İletişim, Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

CHP MYK'sında güneydoğu sorunu ile ilgili olarak çözüm üretmeye gayret eden Sezgin Tanrıkulu aynı görevini sürdürecek.

MATKAP VE TOPRAK'A PASİF GÖREV

Parti yönetiminde daha önceki dönemde öne çıkan Nihat Matkap ve Erdoğan Toprak yeni yönetimde de yer aldılar. Fakat iki isim de daha önceki görevlerine göre daha pasif görevler üstlendi. Toprak, İşveren Sendikaları ve Meslek Kuruluşları ile (TİSK, TOBB, TÜSİAD, TESK) ilgilenecek. Toprak, kurultayda delege tarafından ismi en çok çizilen isim olmuştu. Daha önce Toprak'ın yürüttüğü İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Umut Oran getirildi. Partinin ikinci adamı konumundaki Matkap da, Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşları'ndan (TMMOB, TTB, TBB, ÇYDD vb.) sorumlu oldu. MYK'ya giren bir diğer isim olan Şafak Pavey doğa hakları ve sosyal politikalardan sorumlu olacak.


Partinin yeni A Takımı

Parti yönetiminde eski isimler büyük ölçüde yerlerini korurken 17 olan MYK üyeliklerinin sayısı 18'e çıkarıldı. Yeni MYK'da görev alanları ve bu göreve getirilen isimler şöyle:

AR-GE Bilim Yönetim ve Kültür Platformu - S. Sencer Ayata, Bilgi ve İletişim Teknolojileri - Emrehan Halıcı, Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmeler - Faruk Loğoğlu, Doğa Hakları ve Sosyal Politikalar - Şafak Pavey, Ekonomi Politikaları - Faik Öztrak, Halkla İlişkiler - Gülseren Onanç, İdari ve Mali İşler - Umut Oran, İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkiler - Gürsel Tekin, İnsan Hakları - Sezgin Tanrıkulu, İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Büroları - Yakup Akkaya, İşveren Sendikaları ve Meslek Kuruluşları - Erdoğan Toprak, Kamu Politikaları ve Parti Sözcüsü - Haluk Koç, Parti İçi Eğitim - Perihan Sarı, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri - Adnan Keskin, Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşları -Nihad Matkap, Seçim ve Hukuk İşleri - Bülent Tezcan, Yerel Yönetimler - Gökhan Günaydın, Genel Sekreterlik - Bihlun Tamaylıgil.



12 yıl önce
default-profile-img