|

Kerry'yi uyardım

.
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 01:13 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kerry'yi uyardım
Kerry'yi uyardım

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyaretini ertelemesini talep eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e Türkiye'nin kararlılığını ilettiğini söyledi. Brüksel'de NATO dışişleri bakanları toplantısına katılan Davutoğlu, bir soru üzerine ABD'li meslektaşı Kerry ile de bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Görüşmede Türkiye'nin dış politika konularında kararlarını kendi iradesiyle aldığını Kerry ile paylaştığını kaydeden Davutoğlu, 'Gerçi bu açıklamanın içinde Kerry bir taraftan da 'nihai olarak kendi takdirleridir' diyor. Basın tek bir cümleyi manşete çıkarınca yaklaşımı o (cümle) belirlemiş oldu. Her ne surette olursa olsun bu tür açıklamalardan kaçınmak gerektiği hususunu kendisiyle paylaştım' dedi.

Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda onaylanan raporla ilgili olarak da Türkiye'nin demokratikleşme konusunda izleme sürecinden çıkarılmasını umduklarını ancak, raporda farklı bir durum ortaya çıktığını kaydetti. Raporda PKK'nın faaliyetlerini terörist faaliyet olarak tanımlayan birçok cümlenin yer aldığını ifade eden Davutoğlu, değiştirilen bazı ifadelere de Türk parlamenterlerin gereken tepkiyi verdiğini söyledi.

REHİN TÜRKLERİN SAĞLIĞI İYİ

Afganistan'da rehin alınan Türk vatandaşlarının sağlığının iyi olduğunu da açıklayan Davutoğlu, 'Afgan Dışişleri Bakanı da bunu teyit etti. Yine birçok kanalı kullanarak biran önce özgürlüklerine kavuşmaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz' dedi.

11 yıl önce