|

Kılıçdaroğlu ile görüşüp istifa etti!

Kürt sorunun çözümü ve PKK'nın silah bırakması amacıyla başlayan çözüm sürecinde en çok etkilenen parti olan CHP, süreçte ilk fireyi MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç'ın istifası ile verdi.

Murat Aksoy / Yenisafak.com.tr
00:00 - 17/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:16 - 17/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu ile görüşüp istifa etti!
Kılıçdaroğlu ile görüşüp istifa etti!

Kemal Kılıçdaroğlu'nın Genel Başkan seçildiği 21-22 Mayıs 2010'daki kurultay ile siyasete giren Gülseren Onanç, sürecin başından itibaren CHP'nin çözüm sürecinin içinde olması gerektiğini ifade ediyordu. Geçtiğimiz hafta bir grup partili ile birlikte temaslarda bulunduğu Malatya ve Urfa'da yaptığı açıklamalarda "Araştırmalarda CHP tabanının yüzde 63'ünün partinin çözüm sürecinde daha aktif olmasını istediğini" söylemişti. Onanç, geçtiğimiz hafta sonu da yaptığı açıklamalarda; "Malatya ve Urfa ziyaretlerinde bu araştırma sonuçlarının teyid edildiğini" söylemiş ve "Bu durumu parti yönetimine rapor edeceğini" açıklamıştı.

Önce uyarıldı

Bu açıklamaları CHP'deki ulusalcı kanatta tepki oluşturan Onanç, parti üst yönetimi tarafından uyarıldı. Dün yapılan MYK toplantısında Onanç'ın durumu gündeme geldiği ve bazı MYK üyeleri tarafından sert biçimde eleştirildiği öğrenildi. MYK toplantısı sonrasında Onanç, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ikili görüşme sonrasında istifasını sunduğu öğrenildi.

Bu gerçekleri değiştiremezler

Onanç'ın istifadan sonra yakın çevresine; "Ben her zaman barıştan ve çözümden yana oldu. Evet süreçte AK Parti, CHP'yi dışladı, AK Parti süreci şeffaf yürütmüyor. Bütün bu sorunlar var ama bu sorunlar CHP'yi sürecin karşısına konumlandırmamalı. CHP bu sürecin içinde olmalı. geçtiğimiz hafta bölgede yaptığım temaslar, bu görüşümün doğru olduğunu gösterdi. Parti yönetimi bu gerçeklerden rahatsız olabilir ama bu gerçekleri değiştiremezler" dediği öğrenildi.

Onanç, geç saatlerde parti içindeki diğer yenilikçi isimlerle buluşup, durum değerlendirmesi yapacak.

11 yıl önce