|

Kılıçdaroğlu'ndan yardım kampanyası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altındağ Yunus Emre Çarşısı'nda iş yerleri yanan esnaf için yardım kampanyası başlattı. Esnafı ziyareti esnasında başlattığı yardım kampanyasında ilk bağış için iki esnaf 70 lira destek verdi.

Cihan
00:00 - 9/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 16:45 - 9/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu'ndan yardım kampanyası
Kılıçdaroğlu'ndan yardım kampanyası

Kemal Kılıçdaroğlu, Altındağ Yunus Emre Çarşısı'nda iş yerleri yanan esnafı ziyaret etti. İşyerleri yanan esnaf Kılıçdaroğlu''na bölge ile ilgili bilgi verdi. Yanan bölgede 687 tezgâh ve kayıtlı 476 esnafın bulunduğunu Yunus Emre Halk Çarşısı Dernek yetkilileri, "Yangının çıktığı gecenin ardından esnafımız perişan. Yetkililerimiz destek vereceğini söyledi. Yerleri alma konusunda belediye başkanımızdan söz aldık. Bölgenin afet alanı ilan edilmesini istiyoruz. Borçlarımızın ertelenmesini istiyoruz." diye konuştu.

Talepleri dinledikten sonra bölge esnafına seslenen Kılıçdaroğlu, "Esnafın eski koşullarından daha iyi koşullara gelmesinin takipçisi olacağız. Esnafın yangın sonucu borçlarını ertelenmesi ile ilgili taleplerini parlamentoda dile getireceğiz." dedi.

Esnafın vergi borçlarının bu felaketin gereği olarak silinmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu bir tabi afettir. Bu afet sizin yaptığınız veya sizin sonuçlarına katlanacağınız bir afet değil. Sosyal devletin sizin yükümlülüklerinizi yani çeklerden kaynaklanan, borçlardan kaynaklanan, kamu borçlarından kaynaklanan yükümlülüklerinizi sosyal devletin gidermesi gerekiyor. Buradaki 700'e yakın esnafımızın çok daha iyi koşullarda tekrar ticaret yapmalarının yolunu açmak, bu konuda çaba harcamak devletin görevidir. Ana muhalefet partisi olarak da bizim bu süreci takip etme yükümlülüğümüz vardır. Sizin adınıza biz bunu takip edeceğiz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, yangın sonucu mağdur olan 700'e yakın esnaf için yardım kampanyası başlattı. Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yardım kampanyasına ilk olarak iki esnaf destek verdi. Bir esnaf 20, diğer esnaf ise 50 TL para vererek kampanyaya ortak oldu.


11 yıl önce