|

Kimse cebimde dememektedir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili, 'Sayın Başbakan ile yakında görüşeceğiz. Şüphesiz başka adaylar da söz konusu olacaktır ve neticede Türk halkı karar verecektir. Hiç kimse şimdiden 'Bu benim cebimde' de dememektedir' dedi

Haber Merkezi
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:51 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kimse cebimde dememektedir
Kimse cebimde dememektedir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ile Çankaya Köşkü'nde düzenlendiği ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağının ne zaman belli olacağına ve eğer aday olmazsa siyasete devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya ise Gül, şöyle yanıt verdi:

'Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili takvim zaten açıklandı. Daha önce de söylediğim gibi 'Sayın Başbakan ile biz konuşacağız' dedim. Bunu yapmadık ama yakında konuşacağız tabii ki. Ama bu şahıslarımızla, ikimizle ilgili bir konu. Şüphesiz ki başka adaylar da söz konusu olacaktır ve neticede Türk halkı karar verecektir.

HALK KARAR VERECEKTİR

Zaman zaman 'biz ikimiz konuşacağız' deyince buradan farklı farklı şeyler duyuyorum, eleştiriler de duyuyorum. Şüphesiz ki başka adaylar hep olacaktır ve neticede seçimlerde halk karar verecektir. Hiç kimse şimdiden 'Bu benim cebimde' de dememektedir. Bunun bilinmesini istiyorum. Diğer konularda, bakalım... Bunlar çok konuşulacak. Söyledim daha önce, nihayette benim ne düşündüğüm de muhakkak ki önemli olacak dedim.'

MİT teklifini yakından takip ediyorum

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ilgili yeni yasa konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, bütün yasaları olduğu gibi MİT ile ilgili düzenlemeyi de yakından takip ettiğini belirtti. Diğer yasalarda yaptığı gibi hem ilgili bakan hem de müsteşar ile görüşerek fikirlerini söylediğini aktaran Gül, 'Şüphesiz ki bu tip yasalar tartışmalı konulardır, işin doğası gereği. Nereden bakarsanız öyle ama gayet dikkatli bir şekilde görüşlerimi paylaşıp tavsiye ettim. Nihayetinde TBMM'nin kararıdır. Yasayı TBMM yapar. Milletvekillerinin vereceği bir karardır' diye konuştu.

Otuz yıl sonra

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins'i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Çankaya Köşkü'ndeki karşılamada Atlı Tören Kıtası 30 yıl aradan sonra görev yaptı. Gül'ün, son Danimarka ziyareti sırasında resmi karşılamada atlı birliklerin kullanılmasından duyduğu memnuniyet üzerine, çalışmalara başlandı ve Muhafız Alayı birçok kez atlı karşılama töreni provasıyaptı. Dün ise atlı birlik 1984'ten bu yana ilk resmi törenini yaptı. Ankara'ya gelenLetonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins için düzenlenen resmi karşılamada 41 atlı görev aldı. Konuk Cumhurbaşkanı'nı getiren makam aracı, 1 numaralı kapıda atlı birlikler tarafından karşılandı. Araç iki tarafındaki atlı muhafız alayıyla birlikte tören alanına götürüldü.


10 yıl önce