|

'Kimsenin kalbini kırmayın'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta partililere seslendi. Yılmaz, "Bu seçime yeni bir heyecanla gireceğiz. Daha önce kırdığımız kalpleri onarmamız lazım. Kul hakkını helal ettirmemiz lazım. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Kavga için kişinin kendi nefsi yeterlidir. Allah'ın yarattıkları ile barış içinde olmak lazım." dedi.

Cihan
00:00 - 2/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 21:35 - 1/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
'Kimsenin kalbini kırmayın'
'Kimsenin kalbini kırmayın'

Bakan Yılmaz partisinin Sivas'ta aday tanıtım toplantısına katıldı. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Yılmaz, partililere seçim öncesi önemli uyarılar yaptı. "Kimsenin kalbini kırmayın, kimseyi incitmeyin, incinseniz de incitmeyin." diyen Bakan Yılmaz, "Bir kişinin kalbini kazanmak için aylarca uğraşırsınız ama kaybetmek için bir anlık gaflet yeterlidir." şeklinde konuştu.

Yılmaz, şunları söyledi; 'Bizim bir savaşımız varsa nefsimizledir. Bir başka savaşımızda yoksulluk ve cehaletledir. Biz bunları yenersek yüzümüz öteki cihanda ak olur. İnsana hizmet adli vazifemiz. Çünkü insan en temel değerdir. Allah'ın yeryüzündeki halifesi olan insanlara bizim hizmet etmemiz lazım. Bu seçime yeni bir heyecanla gireceğiz. Daha önce kırdığımız kalpleri onarmamız lazım. Kul hakkını helal ettirmemiz lazım. Hep söylenir; 'Süleymaniye Camii'ni yapmak için bir Süleyman lazım, bir de Mimar Sinan.' Ancak bilin ki kalpleri onarmak bir Süleymaniye yapmaktan bile zordur. O halde kalpleri kazanmanın yoluna gitmeliyiz. İnanıyoruz ki gönül yapmak her şeyin başıdır. Kazanmak koca bir bir ömür ister. Ancak kaybetmek için bir anlık gaflet yeterlidir. Bir insanı Ak Partiye oy verdirmek için bazen günlerce aylarca uğraşıyorsunuz ama aylarca ulaşmak için uğraştığınız kişi bazen ufacık bir şeye kırılabiliyor, kızabiliyor 'ben daha Ak Parti'ye oy vermeyeceğim' diyor."

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra Belediye Başkan adayı Sami Aydın ve milletvekilleri ile birlikte partilileri selamlayarak birlik mesajı verdi.

Toplantıya milletvekilleri Nursuna Mesude Memecan ve Hilmi Bilgin ile çok sayıda partili katıldı.

10 yıl önce