|

Korkaklar zafer anıtı dikemezler

42 derece sıcaklık altında meydanı dolduran Gazianteplilere seslenen Erdoğan, Türkiye için büyük düşündüklerini belirterek, “Tarih boyunca, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememişlerdir” dedi.

Gaziantep
00:00 - 16/08/2010 Monday
Güncelleme: 02:22 - 16/08/2010 Monday
Yeni Şafak
Korkaklar zafer  anıtı dikemezler
Korkaklar zafer anıtı dikemezler

Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te 42 derece sıcaklığa rağmen Demokrasi Meydanı'nı dolduran on binlerce kişiye seslendi. Büyük düşündüklerini ve büyük hedefler belirleyip, o hedeflere ulaşmak için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Tarih boyunca, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememişlerdir. Korkuyla hareket edenler, hiçbir zaman yol almamıştır, alamamıştır. Küçük düşünenler, büyük adımlar atamaz, tarih boyunca atmamıştır, bundan sonra da atamazlar, atamayacaklardır” diye konuştu.

ROTAMIZI ŞEHİTLER ÇİZİYOR

Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'ndaki katkısına değinen Erdoğan şöyle konuştu: “Yolumuzu şehitlerimiz aydınlatıyor, yönümüzü, rotamızı şehitlerimiz çiziyor. Onlardan aldığımız güçle kararlı şekilde yürüyoruz.”

ÖNDER SAV'A 'NO' GÖNDERMESİ

“Türkiye'nin şahlanışını engellemek istiyorlar. Meclis'te arkadaşlarına güvenemeyip 'hayır' diyemeyenler, telefon tuşundaki 'hayır'a basamayıp 'evet' diyenler var ya... Vatandaşlardan 'hayır' oyu istiyor. Gaziantep 12 Eylül'de nasıl 'hayır' denileceğini sandıklarda gösterecek.”

KAST SİSTEMİ BİTECEK

“12 Eylül'de, 'evet' diyerek, Anayasa Mahkemesi'nin, HSYK'nın yapısını değiştireceğiz. Hukukta kapalı devre sisteme, kast sistemine siz son vereceksiniz. Hukuk, artık birilerinin arka bahçesi olmayacak. Üstünlerin hukuku sona erecek, hukukun üstünlüğü egemen olacak.”


Önemli olan boy değil

12 Eylül'de sandıkta partilerin oylanmayacağına dikkati çeken Erdoğan, 12 Eylül'de AK Parti, CHP, MHP, BDP, diğer partilerin oylanmayacağını, Anayasa'da yapılan 26 maddelik değişikliğin oylanacağını söyledi. 12 Eylülde vatandaşların gelecekleri, çocukları ve gençler için vereceklerini anlatan Erdoğan, 12 Eylül'de yeniden büyük Türkiye'ye, itibarlı, saygın, istikrarlı, güçlü Türkiye'ye 'evet' denileceğini ifade etti. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: “Onlar Anayasa değişikliğinden hiç bahsetmiyorlar, tutturmuşlar 'Başbakan'ın boyu ne kadar?' Yahu bu sorulur mu Başbakan'a? Ama çok merak ettin, söyleyeyim; 1,85. Tepe tepe kullan. Peki benim boyuma yetişemezsen halin ne olacak? Ben buradan muhaliflere sesleniyorum; önemli olan boy değil, önemli olan soy, soy... Onun için biz şunu öğrendik; ilmi tahsil ederken 'edep yahu' dediler bize. Biz onu öğrendik.”


Tuzakları bozuyoruz

Başbakan Erdoğan, MÜSİAD Gaziantep Şubesi'nin verdiği iftara katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Sümela Manastırı'nda yapılan ayine değinerek, "İşte bak, yeniden Pontus'u hortlattılar' diyorlar. Yahu arkadaş ne oldu, ayinlerini yaptılar, gittiler. Kaç kişi, bin 500, 2 bin kişi. Ne kaybettik? Biz kazanıyoruz aslında' dedi. Göreve geldikleri ilk dönemde Suriye ile savaşın eşiğine gelindiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: Bakın şimdi gidiyoruz, geliyoruz. Kim kazanıyor; benim Gaziantepli tüccarım, sanayicim. Biz bu tuzakları bozuyoruz, tezgahları bozuyoruz. İnancına güvenen, inanç hürriyetinden korkmaz. Bunlar 'Milliyetçiyiz' diyorlar. Tarihe bir bak, Osmanlı korkmuş mu?






14 years ago