|

Kurtulmuş AK Parti'ye ne zaman katılacak?

Siyaset arenasını hareketli günler bekliyor. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialara AK Parti'nin iki numaralı isminden çarpıcı bir değerlendirme geldi. AK Parti'nin Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Kurtulmuş'un büyük kongrede partilerine katılabileceğinin işaretini verdi...

00:00 - 6/07/2012 Cuma
Güncelleme: 09:47 - 6/07/2012 Cuma
Yeni Şafak
Kurtulmuş AK Parti'ye ne zaman katılacak?
Kurtulmuş AK Parti'ye ne zaman katılacak?

Kanal A'daki Görüş Farkı programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un partilerine yakın bir tarihte katılabileceğinin işaretini verdi.


TALEP KARŞI TARAFTAN GELDİ

Erdem, katılımla ilgili talebin Numan Kurtulmuş tarafından geldiğini iddia etti. Talebin karşı taraftan gelmesi üzerine Başbakan Erdoğan'ın parti yönetiminin görüşünü aldığını söyleyen Erdem, " Bize o kanattan böyle bir talebin olduğu şeklinde gelince bizim kanaatlerimiz alındı. Biz de kanaatlerimizi ifade ettik" dedi.


ERDOĞAN SONRASI BAŞBAKAN MI?

Numan Kurtulmuş'un Erdoğan sonrası Başbakan ve parti genel başkanı olarak anılmasına da "Bu onların düşüncesidir. Herkes sevdiğini bir yerde görmek ister" şeklinde tepki veren Erdem, "Biz katılımlara negatif yaklaşmayız ama bunu yaparken de bir pazarlık şeklinde yapmayız" şeklinde konuştu.


KATILIM NE ZAMAN OLUR?

Kurtulmuş'un partilerine katılması durumunda bunun bir partinin iltihakı şeklinde olmayacağını ifade eden Ekrem Erdem, Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun Ekim ayında yapılması beklenen AK Parti Kongresi'nde katılıp katılmayacağı yönündeki soruya ise, "Bu ne zaman olur bilemiyoruz yani bu bir büyük kongrede mi olur, başka şekilde mi olur onu bilemeyiz" şeklinde cevap verdi.

12 yıl önce