|

Kurtulmuş: Başbakan bana ismimle hitap eder

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Erdoğan benim büyüğümdür. Bana ismimle hitap eder." dedi.

HALİL AKKOÇ / YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 18/12/2012 Salı
Güncelleme: 00:05 - 19/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Kurtulmuş: Başbakan bana ismimle hitap eder
Kurtulmuş: Başbakan bana ismimle hitap eder

Numan Kurtulmuş, TVNET Televizyonu'nda 'Başkent' programında Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi ve gazeteci-yazar Hakan Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Hakan Çelik:
Ak Parti'ye katılımınızla, bütünleşme adımı ve kararınızla birlikte sizi kucaklayan bir siyasi iklim, bir ortamla karşılaştınız mı, beklediğiniz yerde misiniz?
Numan Kurtulmuş:
Sayın Başbakanımız baştan beri meseleyi büyük bir nezaketle, büyük bir hassasiyetle bu süreci yürüttü. Ve kendi tabiriyle bir hücre yenilenmesi bu bütünleşmeyle bizde yaşıyoruz. Tabi ki kolay değil. Farklı bir partinin bir başka parti ile bütünleşmesi. Ama
şunu samimiyetimle söyleyebilirim beklediğimizden çok daha rahat, çok daha kolay problemsiz bir şekilde bu süreçler gerçekleşti.
Zaten Ak parti seçmeninde ve Ak Parti'nin teşkilatı içerisinde geniş kitlede de bize karşı bir hüsnü kabul vardı. Bunu görmekten de memnuniyet duyduk.
Abdülkadir Selvi:
Nerde kaldınız diyenler oldu mu?
Numan Kurtulmuş:
Onu diyenler var. Ama şunu mübalağasız söyleyebilirim o süreçte, ilk günlerde bazen bir karar verebiliyorsunuz kolay bir karar değil. Bu kararın testini de sağlamasını da halkla birlikte yapıyorsunuz. Şunu söyleyebilirim binlerce insan yolda, çarşıda, pazarda "Doğru oldu, çok iyi yaptınız. Allah hayırlı etsin, bizde böyle olmasını istiyorduk, böyle olmasını istiyorduk" diyen çok insan oldu. Şimdiye kadar yanlış yaptınız diyen bu da nerden çıktı diyen hiç olmadı.
Hakan Çelik:
Kırılanlar var mı?
Numan Kurtulmuş:
Belki vardır ama çok büyük bir kitle doğru olduğunu, isabetli olduğunu söylüyor. Hatta bir kısım kitle geç kaldığını söylüyor.
Hakan Çelik:
Siz de öyle düşünüyor musunuz?
Numan Kurtulmuş:
Hayır. Her şey olması gereken zamanda olur taktir de buna diyoruz.
Abdülkadir Selvi:
Ak Parti döneminden önce de Başbakan'la çalıştığınız dönemler oldu. Şimdi Ak Parti ile yeniden bir araya geldiniz. Recep Tayyip Erdoğan - Numan Kurulmuş ilişkisi nasıldı, şimdi nasıl, birbirinize nasıl hitap edersiniz?
Numan Kurtulmuş:
Aynı parti içerisinde çalışıyor olduğumuz dönemler işte Fazilet Partisi'nde hatta benim siyasette olmadığım dönemde de şimdi de sonra farklı yerlerde olduğumuz bundan önce farklı olduğumuz dönemlerde de zannediyorum ilişkimiz sevgi ve saygıya dayanan bir ilişkiydi. Bunu da bu süreçler içerisinde farklı yerlerde dursak bile bunu bozmamaya özen gösterdik. Kişisel düzeyde hiç bir zaman kırgınlığımız olmadı. Tam aksine aynı köklerden beslenen, Başbakanımızın tabiriyle aynı medeniyetin farklı dallarının buluşması gibi bir araya gelen süreci yaşamış olduk. Siyasetin ötesinde de bir dostluğumuz hukukumuz var.
Abdülkadir Selvi:
Birbirinize ne diye hitap edersiniz?
Numan Kurtulmuş:
Tayyip bey bizim abimizdir, hem büyüğümüzdür. Herhalde Tayyip Bey'de bana ismimle hitap eder.
Abdülkadir Selvi:
(Eşlerinizin) Emine Hanım ile Sevgi Hanım arasında da ayrı bir dostluk var. Zannediyorum bu süreç içerisinde onlarında çok büyük katkıları oldu. Hızlandırıcı bir rol oynamış olabilir mi?
Numan Kurtulmuş:
Yok. O biraz fazla magazinsel oldu. Şunu gördük, az önce konuştuğum kişisel dostluklar, hukuk... Bir de zor süreçlerden geçildi 27 Nisanlar vesaireler... Ortada yeni Türkiye'nin inşaası için bir irade var. Sayın Başbakanımızın sahip olduğu içten, samimi, yeni Türkiye'nin kurulmasını isteyen bununla ilgili mücadele eden, zaman zaman zoru göze alan ve güç durumlarla karşı karşıya kalan bir geçmişi oldu. Biz de geçmiş süreç içerisinde, muhalefette olduğumuz zaman da aman zarar verelim, şöyle olsun böyle olsun diye düşünmedik.
Hakan Çelik:
Hiç karşılıklı hedef alınmadığınızı hatırlıyorum.
Numan Kurtulmuş:
Hayır, hiç olmadı. Biz doğru bildiğimizi söyledik.
Abdülkadir Selvi:
Referandum sürecine muhalefette olmanıza rağmen katkı yaptınız.
Numan Kurtulmuş:
Referandum sürecine, 27 Nisan sürecine, daha sonraki süreçlerde krizlerin olduğu süreçlerde mesela MİT krizinde doğrusunu düşündüğümüz şeyi kattık... Referandumda mesela bütün Türkiye'de evet kampanyasına destek verdik. Bu bir politik partiye destek değildi. Yeni Türkiye'nin inşaası istikametinde iyi niyetli samimi niyetlere destekti... Belki bunun verdiği bir yakınlaşmada oldu.
11 yıl önce