|

Maden koşulları iyileştirilmeli

Devlet Bahçeli, 'Yerin yüzlerce metre altında ve çok zor imkanlarda, alınlarının teriyle helal kazanç mücadelesi veren maden işçilerinin çalışma şartlarının, çalıştıkları fiziki ortamların ve alınacak tedbirlerin çağdaş hale getirilmesi kaçınılmazdır' dedi.

Aa
00:00 - 20/05/2010 Perşembe
Güncelleme: 12:27 - 20/05/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Maden koşulları iyileştirilmeli
Maden koşulları iyileştirilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Yerin yüzlerce metre altında ve çok zor imkanlarda, alınlarının teriyle helal kazanç mücadelesi veren maden işçilerinin çalışma şartlarının, çalıştıkları fiziki ortamların ve alınacak tedbirlerin çağdaş hale getirilmesi kaçınılmazdır' dedi.

Bahçeli, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında mahsur kalan 30 madenciden 28'inin cesedine ulaşılması üzerine baş sağlığı mesajı yayımladı.

Dört gündür dualarımızla geçen umutlu bekleyişin bu acı haberle son bulmasının, başta işçilerin aileleri ve yakınları olmak üzere tüm milleti büyük bir üzüntüye sevk ettiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

'Dünyanın asgari seviyelere indirmeyi başardığı maden kazalarının ülkemizde sık sık tekrarlanıyor olması mutlaka sorgulanmalıdır. Denetimsizlik, ihmal, tedbirsizlik, göz yumma ve kuralsız çalışmanın hayati derecede tehlikeli olduğu bu sektörde, insan canına mal olan hatalar zincirinin tamamen ortadan kaldırılması için ne tedbir gerekiyorsa derhal alınmalıdır. Bu ve benzeri olaylarda varsa ihmal veya kusurların sorumluları adalet önüne çıkartılmalı, ancak bundan da öte bir canın kaybına bile tahammülü olmaması gereken kömür çıkartma ve işletme sistemi gözden geçirilmelidir.

Yerin yüzlerce metre altında ve çok zor imkanlar içinde, alınlarının teriyle helal kazanç mücadelesi veren maden işçilerinin çalışma şartlarının, çalıştıkları fiziki ortamların ve alınacak tedbirlerin çağdaş hale getirilmesi kaçınılmazdır. İşletmeye ve kara yatırım yapmaktan önce insan sağlığına yatırım yapmanın şart olduğu bu meslek kolunda işçi sağlığı ve iş güvenliği mutlaka önceliğe alınmalıdır.'

Devlet Bahçeli, bu elim olayın son olmasını temenni ederek, hayatını kaybeden işçilere rahmet, ailelerine ve Türk milletine sabır ve baş sağlığı diledi.

14 yıl önce