|

Mehmet Akif dilimizin bayrağı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mehmet Akif Ersoy'un, Türk dilinin en büyük ses bayraklarından biri olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 28/12/2010 Salı
Güncelleme: 16:16 - 28/12/2010 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Akif dilimizin bayrağı
Mehmet Akif dilimizin bayrağı

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı. Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 74. yılı dolayısıyla açıklama yapan Günay, Akif'in, şairliğinin yanında 'bir ahlak öğreticisi' olduğunu söyledi. 

Akif'in bütün vasıflarıyla, örnek bir insan, Müslüman, yurttaş olduğunu belirten Günay, 'Mehmet Akif Ersoy, dilimizin en büyük ses bayraklarından birisidir' dedi.

2011'i Mehmet Akif Ersoy'u anma yılı olarak ilan ettiklerini anımsatan Günay, Akif'in, Anadolu şehirlerinde ve tarihi bağlılıklar taşığı tüm coğrafyada gerçekleştirecek etkinlikler anılacağını söyledi.

2011 yılında Akif ile ilgili yeni bir anma kitabı da hazırladıklarını ifade eden Günay, Ankara'da Mehmet Akif Ersoy ismiyle 'edebiyat müze kütüphanesi' açmayı planladıklarını bildirdi.

Günay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın sorusu üzerine, Akif'in İstanbul'da vefat ettiği binayla ilgili kamulaştırma girişimlerinin olduğunu, 2011'de buranın müze olmasını amaçladıklarını kaydetti.

CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır da Akif'i CHP Grubu adına minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Çakır, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde Harbiyeli koşusuna Valilik tarafından izin verilmemesinin çok önemli olduğunu belirterek, 'Ne yapılırsa yapılsın Harbiyeli ile Ankaralının birbirine olan bağlarını gevşetebilmek mümkün değildir' diye konuştu.

Boynunda madalya ile kürsüye gelen CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, madalyayı, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde koşuya katıldığı için Validen aldığını ve ömür boyu gururla taşıyacağını söyledi. Akıncı, İçişleri Bakanından Seymenlerin gösterisi ve Garnizon koşusunun iptaliyle ilgili bir açıklama beklediğini ifade etti.

'Bu tür yasaklamalarla yurttaşların Mustafa Kemal'e olan sevgisinin, O'na olan inancının önüne geçmeniz mümkün değildir' diyen Akıncı, 'Eğer Ankara'nın huzurunu ve refahını düşünüyorsanız, Cumhurbaşkanı ve Başbakan için kesilen protokol yollarını düşünün' diye konuştu.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik Mehmet Akif Ersoy'un 74. ölüm yılı dolayısıyla, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu da Türkiye İş Kurumu-KOSGEB İşbirliği ile Düzenlenen Mesleki Eğitim Kursları ve Girişimcilere Verilecek olan Hibe Desteklerle ilgili gündem dışı konuşma yaptılar.

13 yıl önce