|

Merkezin etkileri dünyaya yayılıyor

Cumhurbaşkanı Gül, Oxford İslami Çalışmalar Merkezinin tanıtımı için Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen yemeğe ev sahipliği yaptı.

Aa
00:00 - 2/05/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:31 - 3/05/2013 Cuma
Yeni Şafak
Merkezin etkileri dünyaya yayılıyor
Merkezin etkileri dünyaya yayılıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford Üniversitesi bünyesindeki İslami Çalışmalar Merkezinin, "Hem Doğu'da hem de Batı'da İslam'ın gerçek değerlerinin anlaşılmasında önemli bir rol oynayan, birçok ilke imza atmış, 800 yıllık Oxford tarihinde, ilk İslami akademik enstitü" olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Oxford İslami Çalışmalar Merkezinin tanıtımı için Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen yemeğe ev sahipliği yaptı.

Gül, yemekte yaptığı konuşmada İslam dünyası, Türkiye ve İngiltere'den gelen seçkin konuklarla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İslami Çalışmalar Merkezinin, İslam kültürü ve uygarlığı alanında çalışan önemli ve başarılı bir akademik merkez olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, merkezin etkilerinin İslam dünyası ve daha ötesine yayıldığına işaret etti.

Merkezin, günümüz dünyasında ihtiyaç duyulan uyum ve karşılıklı anlayış değerlerini üst noktalara taşıdığını anlatan Gül, "Hem Doğu'da hem de Batı'da İslam'ın gerçek değerlerinin anlaşılmasında önemli bir rol oynayan merkez, birçok ilke imza atmış, 800 yıllık Oxford tarihinde ilk İslami akademik enstitü olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, adına ihdas edilen "Abdullah Gül Chevening Bursu" için de teşekkür ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Merkezi destekleyerek hoşgörü, uyum ve ortak anlayış gibi değerlerimizi gösterebiliriz. Bunun yolu, bugün ve gelecek nesiller için bu değerleri geliştirecek yapıcı ve somut bir şeyler yapmaktan geçer. Bu da hepimizin katılmaktan gurur duyacağı asil bir amaçtır."

Yemekte, Oxford İslami Çalışmalar Merkezi Direktörü Farhan Nizami de bir konuşma yaptı.

Abdullah Gül Chevening Bursu

Oxford İslami Çalışmalar Merkezi ve İngiltere hükümeti tarafından ihdas edilen "Abdullah Gül Chevening Bursu" kapsamında her yıl bir Türk akademisyene Oxford İslami Çalışmalar Merkezi bünyesinde misafir öğretim üyesi olarak çalışma imkanı sağlanacak.

11 yıl önce