|

Metiner'e yine hakaret etmiş

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş arasında iki gün önce TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavga bugüne de taşındı.Metiner, Genel Kurul'da, Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerinde yerinden söz alarak, dün CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ile arasında geçen kavgaya değindi ve kavganın bugüne taşındığını iddia etti.

Aa
00:00 - 7/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:48 - 8/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Metiner'e yine hakaret etmiş
Metiner'e yine hakaret etmiş

Mehmet Metiner, Genel Kurul'dan mescide doğru giderken, CHP'li Özgümüş ile karşılaştığını söyledi. 

Özgümüş'ün telefonda konuşur gibi yaparak, ''Meclis'te sapıklarla, manyaklarla uğraşıyorum'' dediğini iddia eden Metiner, bu olaya CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ile CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat'ın şahit olduğunu belirtti. 

Metiner, Özgümüş'ü duymazdan gelerek tepki göstermediğini ve bu tavrından dolayı da Özbolat'ın gelip kendisini tebrik ettiğini kaydetti. 

Mescitten çıktıktan sonra Özbolat ile konuştuğunu ve kendisine CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin yanına gitmeyi teklif ettiğini belirten Metiner, ''(Bu gerginlik bize yakışmıyor) dedim. Biz bunları konuşurken, o milletvekili kuliste ayaklandı, hakaretler savurdu, 'çık karşıma' dedi, fiili saldırıda bulundu. Ben ise kendisine sadece 'yazıktır' dedim'' dedi.

Metiner, milletvekillerine vuruşmak ve dövüşmenin yakışmayacağını dile getirerek, ''Kendisine cevap vermem halinde bugün farklı bir tablo ortaya çıkabilirdi. Böyle bir olayın yaşanmış olması beni üzmüştür. Bizim geleneklerimizde düşmana kendi evinde saldırılmaz, kulisler bizim evimizdir. Ben buna rağmen olgunlukla karşıladım. Bu gerginlikler Meclis'e ve Türkiye'ye yakışmıyor'' diye konuştu.

Araya giren CHP'li milletvekillerinin tatsız bir olay yaşanmasını engellediğini ifade eden Metiner, Grup başkanvekillerinin gruplarına sahip çıkması gerektiğini, çıkmaması halinde tatsız olayların yaşanabileceğini söyledi. Metiner, ''Bu işin burada kapanmasını istiyorum. Ancak bu da zayıflık olarak algılanmasın'' dedi.

''CHP ve AK Parti iyi sınav vermedi''

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Metiner'e, ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunarak, olayı kınadı. 

Hamzaçebi ise Genel Kurul'da gerginliğe neden olan olaylar yaşandığını anımsattı.

Olayın ardından AK Parti ve CHP Grup Başkanvekillerinin açıklama yaptığını belirten Hamzaçebi, kendisinin olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini, böyle olayların Meclis'te yaşanmaması gerektiğini söylediğini kaydetti. 

Hamzaçebi, ''Zaman zaman gerginlikler yaşanıyor, ancak bu gerginlikleri birisini üzecek noktaya getirmememiz gerekiyor. İki siyasi parti, dün iyi bir sınav veremedi. Dünkü olayın dünde kalması gerekir, bugüne hiçbir şekilde taşınmamalı. Bugüne taşınmış olmasını hiçbir şekilde doğru bulmam. Bu olayı tasvip etmediğimi belirtiyorum. Ben de üzüntülerimi ifade ediyorum'' diye konuştu.

Akif Hamzaçebi'nin bu sözlerini CHP'lilerin yanı sıra, bazı AK Parti'li milletvekilleri de alkışladı.

Genel Kurul'da söz alan milletvekilleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nın 1. bölümündeki maddeler kabul edilerek, 2. bölüme geçildi.


11 yıl önce