|

Mevcut Anayasa'nın dili Türkçe özürlü

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, yapılacak olan yeni anayasanın diliyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek ''Şu anki Anayasa'nın dili Türkçe özürlü" dedi.

Aa
00:00 - 5/03/2013 Salı
Güncelleme: 12:20 - 5/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Mevcut Anayasa'nın dili Türkçe özürlü
Mevcut Anayasa'nın dili Türkçe özürlü

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, yapılacak olan yeni anayasanın diliyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek ''Şu anki Anayasa'nın dili Türkçe özürlü. Cümleler anlaşılmaz, muğlak. Doğru bir hüküm cümlesinin hemen ardından 'ama', 'fakat', 'lakin' ile devam eden cümleler var. Anayasa'nın en büyük sorunlarından biri; fakat-lakin anayasası olmasıdır'' dedi.

F klavye kullanımının önemine dikkat çeken Erdem, ''Uluslararası Intersteno Yarışması'nda Türk takımının her yıl tartışmasız şampiyon olmasında F klavyenin rolü çok büyüktür. Beyin, sağ ve sol iki bölümden oluşuyor. On parmak yazdığında, otomatik olarak beyninin iki bölümünü de kullanırsın. Beyninin iki bölümünü çalıştırdığından, F klavye kullanan daha zeki olur. F klavye bu kadar önemli.''

11 yıl önce