|

Meydanlarımız Tahrir değil Adeviyye olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Havalimanı'nda toplanan vatandaşlara, parti otobüsü üzerinden hitap etti. Kendisini karılamaya gelen vatandaşlara seslenen Erdoğan, Gezi olaylarının ters teptiğini belirtti. Erdoğan, "İnşallah bizim ülkemizin meydanları ikinci Tahrir olmayacak. Adeviyye olacak, Rabia olacak" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR / AA
00:00 - 23/08/2013 Cuma
Güncelleme: 20:52 - 23/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Meydanlarımız Tahrir değil Adeviyye olacak
Meydanlarımız Tahrir değil Adeviyye olacak

Trabzon'da vatandaşara "Kardeşlerim, sizler vefalı dostlarsınız. Sizler uzun ince bir yolun, meşakkatli bir yolun vefalı dostlarısınız" diye seslenen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Rabia şehitlerinin izindesiniz"

"Yola çıktığımızdan bu yana 12 yıl oldu. Sizler hiçbir zaman sapma yapmadınız. Bu hareket hep güçlenerek geldi, hep büyüyürek geldi. Tabii sizlerle bu buluşmayı adeta Rabia Meydanı'nın bir uzantısı olarak Trabzon Havalimanı'nda yapıyoruz. Sizler Rabia'daki şehitlerin izindesiniz, bunu görüyorum. İnanıyorum ki sizler Rabia Meydanı'nda tankların, topların karşısında, helikopterlerin yağdırdığı o mermiler karşısında iman dolu göğsünü geren, ellerinde bir silah dahi olmayan insanların, o kardeşlerimizin yanındasınız. Onların elinde silah yoktu, onların elinde bir bıçak dahi yoktu ama onlar inançlarıyla, Akif'in ifade ettiği gibi, 'İmandır o cevherdir ki İlahi ne büyüktür, imansız olan yürek sinede yüktür' diye yürüdüler."

Gezi Trabzon'a Rize'ye gelebildi mi?

Bütün bu oluşumların, gelişmelerin aslında güçlü bir Türkiye'nin, demokrasinin, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun en güzel örneğini veren Türkiye'yi hazmedemeyenlerin projeleri olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Fakat bütün bu projeler nasıl Gezi'de geri teptiyse bilesiniz ki yine geri tepecek. İşte Trabzon'a Gezi gelebildi mi, Giresun'a, Ordu'ya gelebildi mi? Samsun'a gelebildi mi? Rize'ye gelebildi mi? Neden? Çünkü aklıselimin yolu tektir. Sorarlar insana, sorarlar. Nedir derdiniz? Neyi alamadınız? Ne yapılmadı? 10 yıl önce bu ülkenin milli geliri 1'ken bugün 3 oldu."

"Diktatör görmek isteyen Suriye'ye baksın"

"Soruyorlar, özgürlük istiyoruz diyorlar. Ben de soruyorum, 10 yıl önce bu ülkede özgürlük adına ne vardı, bugün neredeyiz?" ifadesini kullanan Erdoğan, "İstediği gibi yazıyorlar, çiziyorlar, Başbakana istediği gibi hakaret ediyorlar, hala özgürlük diyorlar. İşte o sosyal medyada yapılanları biliyorsunuz, küfürlere varıncaya kadar, hakaretleri kendileri için özgürlük telakki eden zavallılar bunlar" diye konuştu.

"Ama onlar ne yaparsa yapsınlar, biz bize diktatör diyenlere diyoruz ki buyurun Suriye" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Eğer diktatör görmek istiyorsanız, 100 bin insan katletti 2,5 senede. Diktatörlüğü öğrenmek istiyorsan, diktatörün olduğu bir ülkede diktatöre bile diktatör diyemezsin. Sallandırırlar. İşte şu anda Suriye'de yaptıkları gibi. Bak yavruları öldürdüler yavruları. Kimyasal silahlarla öldürdüler. Şu anda sayı 140'a yaklaştı. O cansız yavruların bedenleri acaba bu ülkede annelerin, babaların o dünyasında da ses meydana getirmiyor mu? Ama ben aklıselim istiyorum. İşte aynı şeyi Rabia'da, Esma'da görüyoruz. 17 yaşındaki Esma'yı sniper silahıyla vurdular. Onunla hedef telakki ettiler, öyle şehit ettiler. İşte babasını içeri aldılar. Fakat babası mektubunda belirttiği gibi, 'Belki seninle nerede buluşacağız' dedi evladı Esma'ya. Liva-ül Hamd ismiyle müsemma sancağın altında."

"Meydanlarımız Tahrir değil Rabia olacak"

Milletin efendisi değil, hizmetkarı olduklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"İnşallah bizim ülkemizin meydanları ikinci Tahrir olmayacak. Adeviyye olacak, Rabia olacak, Mansuriye olacak, İskenderiye olacak, demokrasinin egemen olduğu meydanlar olacak. Bu meydanlarda söz olacak, muhabbet olacak. Ama bu ülkede öyle bir muhalefet var ki, maalesef Hacı Bektaş-ı Veli'nin huzuruna, bu ülkenin başbakan yardımcısı gidiyor, o başbakan yardımcısına saldırıyorlar ve bu ülkenin Ana Muhalefetinin Genel Başkanı kalkıp da orada özür dilemesi gerekirken, kalkıyor farklı farklı şeylerden bahsediyor. Niye, çünkü kendi milletvekilleri, genel başkan yardımcıları o saldırganın, o insanlıktan nasibini almamış kişinin neredeyse alnından öpecekler, sarılıyorlar, kucaklıyorlar ve karakola kadar beraberinde gidiyorlar. Bunlar bu."

Trabzon'da çarpıcı pankartlar

Erdoğan'ın konuşma yaptığı alana asılan, Başbakanın Rabia selamı verdiği portrelerin yer aldığı afişlerdeki, "Darbelere karşı duran adam, Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'a hoşgeldiniz", "Türkiye'nin gururu, Ortadoğu'nun umudu, Müslümanların duası, AK gençliğin rüyası Başbakanımız, Trabzon'a hoşgeldiniz", "Recep Tayyip Erdoğan! Olamaz senin kadar yiğit her doğan. Millete hizmet bitmiyor asla, AK gençlik arkanda, dua eder niyazla" ve "Dünya lideri olmak; insanlık için dünyaya meydan okumaktır, seninleyiz büyük usta" afişleri dikkati çekti.

11 yıl önce