|

MHP'de Taksim çatlağı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarda hiç bir ferdimiz katılmamıştır açıklamasını yaptığı sıralarda MHP Genel Başkan Yardımcıları Taksim'de protestoculara destek eylemi yapıyordu.

yunus göksu/ yenisafak.com.tr
00:00 - 2/06/2013 Pazar
Güncelleme: 10:59 - 2/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
MHP'de Taksim çatlağı
MHP'de Taksim çatlağı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Parkı protestoları ve sonrasındaki olaylarla ilgili açıklamasında MHP'nin bu eylemleri desteklemediğini söylemişti.

Bahçeli'nin "MHP'nin hiçbir ferdi bu eylemlerde yer almamıştır" sözlerini söylediği dakikalarda MHP'li yaklaşık 500 kişilik bir grup ve üst düzey yöneticiler eylemcilere destek için Taksim'deydi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ve MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan'ın da aralarında bulunduğu grup Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda toplandı. Burada grup adına basın açıklaması yapan MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan "AKP İktidarının halka dayatmak istediği doğa katliamını protesto etmek amacıyla burada toplandık. MHP olarak Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto ediyoruz. Gelecek nesillere iyi bir doğa bırakmak istiyoruz" dedi.

Yaklaşık beş gündür gerilimin adresi olan Taksim Meydanı'na aralarında genel başkan yardımcılarının da bulunduğu MHP'li grubun 'Öl de ölelim, vur de vuralım' şeklinde slogan atması dikkat çekti.

11 yıl önce