|

MHP'nin oyları Yavaş'a sayılsın başvurusu

367 kararının mimarı Yargıtay Onusal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu YSK'ya yine skandal bir başvuru yaptı. Kanadoğlu 1 Nisan tarihli dilekçesinde MHP'nin Ankara'da aldığı oyların CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş'a verilmesini istedi.

Haber Merkezi
00:00 - 1/04/2014 Salı
Güncelleme: 12:47 - 1/04/2014 Salı
Yeni Şafak
MHP'nin oyları Yavaş'a sayılsın başvurusu
MHP'nin oyları Yavaş'a sayılsın başvurusu

Ankara seçimlerini az farkla kaybeden CHP, sonuçlara itiraz ederken CHP'ye bir destek de Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'ndan geldi. Kanadoğlu, 1 Nisan sabahı YSK'ya ilginç bir dilekçeyle başvurdu. Kanadoğlu'nun YSK'dan MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde aldığı yüzde 7.9'luk oy oranının CHP'nin oy oranına eklenmesini istediği öğrenildi.

2972 sayılı hükümleri önde sürdü

2972 sayılı Mahalli İdareler İle Mahalli Muhtarlıkları İhtiyar Heyetleri Seçim Hakkında Kanunu'nun bazı hükümlerini dayanak gösteren Kanadoğlu, geçmişte MHP'den aday olan Yavaş'a MHP oylarının kaydırılması gerektiğini öne sürdü.

CHP'de heyecanlı bekleyiş

Kanadoğlu'nun bu başvurusu Ankara seçimleri için YSK'ya itiraz eden CHP'lilerde de heyecana neden oldu. Ankara seçimlerini Melih Gökçek'in değil, Mansur Yavaş'ın kazandığını savunan CHP yetkilileri Kanadoğlu'nun başvurusunun neticelenmesiyle Yavaş'ın başkanlığının daha da netlik kazanacağını dile getirdiler.

Gözler YSK'da

Seçimlere yönelik itirazları görüşen YSK'nın Kanadoğlu'nun 1 Nisan tarihli başvurusunu nasıl değerlendireceği merak ediliyor.

Not: Bu haber, gündem ile ilişkilendirilerek 1 Nisan şakası olarak kurgulanıp, yayınlanmıştır.
10 yıl önce